Experiența trăită de pasagerii aflați în aeronava Blue Air: "Scotea sunete extra ciudate, ca o maşină de spălat"

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2018 11:58
Categorie: Actualitate

Călătorie cu emoții pentru 80 de pasageri care se aflau într-o aeronavă Blue Air cu destinația București. Avionul a decolat din Cluj, însă a început să trepideze ca o maşină de spălat stricată, spun oamenii, şi în scurtă vreme s-a întors la sol.

Aeronava de tip Boeing 737 a suferit avarii majore la un motor! Compania a declarat apoi ca de vină este un animal de mari dimensiuni, care în timpul manevrelor de la decolare, pur şi simplu a a fost aspirat în turbina motorului.

Aeronava Blue Air a decolat duminica, puţin după ora 21:30 de pe aeroportul din Cluj, iar pasagerii susţin că imediat după ce s-a desprins de la sol, au auzit un zgomot puternic venind de la motorul stâng.

Maria, pasageră: "S-a auzit aşa ca o bubuitură şi a inceput să vibreze super tare avionul şi scotea sunete extra ciudate, ca o maşină de spălat efectiv. Tot zborul a fost aşa. Am stat în aer cam 30 de minute sau mai bine, lumea era foarte panicată. Toţi se întrebau de ce sună aşa tare. Scaunele parcă aveau vibromasaj, dar totuşi am zis că poate aşa este aeronava respectivă şi am astepatat să zică pilotul ceva".

După câteva zeci de minute, pilotul a anunţat că avionul are o problemă şi că se vor întoarce la sol.

"Doamnelor şi domnilor, domnul comandat v-a informat că din cauza unei erori a motorului aceasta aeronavă va ateriza din nou pe aeroportul din Cluj pentru a face verificările necesare, aterizăm în aproximativ 15 minute,  vă mulţumim pentru înţelegere".

Maria, pasagera: "In momentul ăla a cuprins panica pe toată lumea, s-a încălzit super tare în cabină, a început să miroase a ars. Ieşea fum, când am aterizat ni s-a spus: Lăsaţi-vă lucrurile în cabină şi coborâţi de urgenţă din aeronava. Am intrat într-un şoc, nu am mai putut să leg cuvinte, mi-a luat foarte mult până mi-am revenit."

Imediat după ce au auzit zgomotul puternic şi au văzut fumul care ieşea de la motor, pasagerii, speriaţi, au început să trimită urgent mesaje celor dragi.

Reprezentanţii companiei au transmis apoi, printr-un comunicat, că defecţiunea de la motor a fost provocată de un incident din timpul decolării. O anchetă va lămuri exact cauza incidentului.

Comunicatul trimis de companie Blue Air:

Situația în care a fost implicată o aeronavă Blue Air, aseară, pe Aeroportul Internațional Cluj – Napoca a fost cauzată de ingestia unui FOD (foreign object debris), cel mai probabil – o pasăre sau un animal de mari dimensiuni.

Aeronava Blue Air 0B3101, aflată în perfectă stare de funcționare, a decolat, conform programului de zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinația Aeroportul Henri Coandă. La scurt timp după decolare aeronava s-a reîntors în siguranță pe Aeroportul Cluj și a aterizat la ora 22.25.

În urma inspecției realizată de echipa noastră tehnică s-a concluzionat faptul că motorul a fost impactat în urma ingestiei unui FOD, un animal sau o pasăre, chiar la ridicarea aparatului de la sol. După cum se observă și din imaginile atașate prezentului comunicat de presă, motorul prezintă semnele clare ale ingestiei ingestia unui corp extern (FOD) la decolare.

Comandantul a decis, pe baza procedurilor si a compententelor sale, revenirea pe aeroportul Cluj-Napoca. Echipajul nostru nu a solicitat asistență la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol.

Dorim să mulțumim echipajului nostru pentru modul impecabil în care au gestionat întreaga situație.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
petarde
Descoperirea poliției din Galați într-un autoturism
Accident grav după ce o șoferiță s-a aplecat să aranjeze ceva sub volan
O maşină a lovit un urs pe Drumul Judeţean 106, în județul Sibiu. VIDEO
Pizzerii închise la Constanța, după ce au fost descoperite ingrediente expirate
Un bărbat din Neamț și-a pierdut viața, după ce a căzut un copac peste el
Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru o cină de Crăciun pregătită la restaurant
furt motorina ambulanta
STENOGRAME. Răzbunarea pregătită de șoferii de ambulanță care ar fi furat motorină. ”Îi dau teroare”
Imagini cu noi victime ale drogului ”zombie”. Nu există tratament pentru dependența lor
Pesta porcină: oamenii își omoară animalele înainte să o facă inspectorii sau boala
Și-a bătut crunt iubita, a amenintaț-o și a postat totul pe internet. Poliția îl lasă liber
Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România. Ce riscă bărbatul
Imagini şocante cu tineri care abia se mai ţin pe picioare, după ce ar fi consumat un drog extrem de periculos