Bicicliştii, în pericol pe şosele, fiindcă nu cunosc regulile de circulaţie
Soarele puternic din ultimele săptămâni a scos pe străzi tot mai mulţi biciclişti. Iar poliţia le cere să respecte regulile din Codul Rutier. În 2017, doar în Capitală, aproape 350 de biciclişti au fost răniţi în accidente şi 4 au murit.
Chiar dacă sunt puţine piste pentru biciclete, cei care pedalează prin Bucureşti trebuie să nu uite că dacă trec pe roşu ori se strecoară printre maşini, îşi pun viaţa în pericol.
Un biciclist din Bucureşti a încălcat trei reguli de circulaţie în jumătate de oră: a mers pe trotuar, deşi legea spune să meargă pe carosabil, apoi a traversat pe trecere fără să coboare din șa, iar când a ajuns pe un segment de drum unde există pista dedicată, a ales să circule pe stradă. La fel de greşit.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Biciclist: "Nu e ok.”
Reporter: “Dar de ce parcurgi totuşi traseul aşa?”
Biciclist: “Fiindcă pe strada este foarte stresant, iar eu merg foarte bine, nu fac probleme."
Zeci de biciclişti uita că pe două roţi nu sunt protejaţi în niciun fel şi se pot accidenta foarte uşor. Aşa că fie merg pe mijlocul şoselei, printre maşini, cu toate că în Codul Rutier scrie că trebuie să circule cât mai aproape de marginea drumului, fie merg în grup în loc să circule în şir indian, trec pe roşu sau merg pe contrasens.
Reporter: "Ştiţi ce reguli trebuie să respectaţi ca bicilist?
Biciclist: “Păi ce reguli?!"
Biciclist: "Se pune culoarea verde şi în loc să mă dau jos şi să merg pe lângă, eu voi merge pe bicicletă"
Mihai Deneș, vicepreşedintele Asociației „Adevăraţii Veloprieteni”: "Mulţi nu cunosc legea fiindcă MAI nu a făcut cursuri de educaţie rutieră obligatorii în şcoli."
Anul trecut aproape 350 de biciclişti au fost răniţi în accidente în Bucureşti.
Andra Arsintescu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București: “Cauze principale sunt nerespectarea regulilor de circlatie de către biciclişti, neacordarea priorităţii şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers."
Numărul de accidente s-ar reduce, cu siguranţă, dacă ar exista suficiente piste pentru biciclete pe principalele artere. Primăria bucureştiului promite de ani de zile că va amenaja circuite complete, însă până acum a aprobat un proiect care vizează 100 de kilometri de piste pe calea victoriei, aviatorilor, kisellef şi Pipera.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!