Un cetățean rus, angajat al unei companii petroliere din București, dat dispărut, în mare, la Costinești
O operațiune dramatică de salvare are loc de aproape 24 de ore în largul Mării Negre pentru găsirea unui cetățean rus, angajat al unei companii petroliere cu birouri în București.
Bărbătul, în vârstă de 48 de ani, a dispărut după ce s-a avantat cu o placă dotată cu velă în larg când era furtună. Cel dispărut se afla pe litoral împreună cu familia. Soția și fiica lui au asistat toată ziua la căutări.
Aproape 30 de scafandri, salvamari pe skijet și bărci de la la Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare și Garda de Coastă încercă să dea urma cetățeanului rus dispărut, în mare, la Costinești.
Scafandrii îl caută pe bărbatul de 48 de ani în jurul Epavei din Costinești și asta pentru că bărbatul a plecat duminică dimineață în jurul orei 8 să practice sporturi nautice în această zonă.
Alexander Gabov a ajuns pe litoralul românesc la sfârșitul săptămânii trecute. Angajat în departamentul de IT al unei companii petroliere, cu birouri în București, bărbatul voia să petrecă la malul mării un weekend cu familia.
Diana Ungureanu, managerul pensiunii unde era cazat cetățeanul rus: „Soția bărbatului dispărut a venit la recepție și a anunțat dispariția lui. Am sunat la 112”.
Vremea nu a permis ca marea să fie survolată
Primii care au fost trimiși să îl caute pe bărbat au fost cei de la Agenția de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. A fost cerut și un elicopter, dar vremea nu a permis ca marea să fie survolată.
Col. Marian Ciulei, șeful Centrului de antrenament al scafandrilor de intervenție: „Condițiile au fost au fost neprilnice marea a fost foarte agitată, mare de gradul 3-4 la coastă, ceea ce nu ne-a permis să intrăm nici cu ambarcațiuni pe apă”.
Cătălin Gheorghe, salvamar: „Ne-am dus noi cu skijetul să ne uităm în epavă că aveau ei niște vorbe că ar fi intrat în epavă. Nimic pe suprafață, a rămas să caute în adâncime”.
Soția și fiica cetățeanului rus au asistat toată ziua la operațiunile de căutare.
Instructorii de sporturi nautice spun că bărbatul a greșit când s-a avântat singur pe mare.
Andrei Damian, instructor sporturi nautice: „Condițiile de practicare nu au fost OK, nu intri în apă când vântul bate dinspre uscat spre mare, mai ales că sporturile de apă nu se practică niciodată singur, te duci însoțit de cineva”.
Operațiunile de căutare ale cetățeanului rus urmează să fie extinse spre Olimp și Tuzla.