Banii furați de hackeri din conturile românilor, folosiți pentru a finanța organizații teroriste
Banii furați de unii hackeri din conturile românilor sunt folosiți pentru a finanța organizații teroriste. Peste 10 la sută dintre atacuri au alimentat aceste grupări, spune fosta șefa de contrainformații din Mossad, Maya Horowitz.
Infractorii se folosesc de viruși bancari, ca să infecteze calculatoarele din toată lumea și să fure banii direct de la clienții băncilor. Astfel de cazuri au fost semnalate și în țara noastră.
Banii românilor au ajuns , fără voia deținătorilor , la teroristi, susține fosta șefa a departamentului de contrainformații din Mossad.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Maya Horowitz , fosta șefă a departamentului de contrainformaţii din Mossad: "Peste 10 la sută din rețelele de aici din România au suferit infectări cu troieni bancari. Este un virus care caută date ale conturilor , date care sunt transmise teroriștilor , care la rândul lor le folosesc pentru a retrage sume de bani din acele conturi ."
Vorbim despre sute de mii de euro, care au fost furați din conturile a mii de români cu ajutorul unor troieni bancari. Un astfel de virus bancar, numit TRICKBOT, face de câteva luni victime și în țară noastră .
Odata infectat cu TRICKBOT, un calculator îi permite hackerului să controleze plata pe care o face un client către un furnizor de servicii. Când titularul accesează pagina băncii ca să facă o plata , banii vor fi deviați și în loc să ajungă la destinatarul introdus de el, vor merge într-un cont decis de hacker.
Bogdan Botezau, specialist securitate cibernetică: "Are o capacitate de răspândire laterală . E un vierme care sare de pe un calculator pe altul, iar un lucru de menționat este că țintește bănci din 24 de țări ."
Specialistii în securitate cibernetică va recomandă să va instalați pe calculatoare antiviruși capabili să detecteze acești viruși bancari.