Penitenciarul Jilava i-a refuzat lui Gigi Becali cererea de a participa la funeraliile matusii sale

11-07-2013 21:20

gigi becali

Cererea lui Gigi Becali de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale a fost respinsa, vineri, de conducerea Penitenciarului Jilava, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit surselor citate, solicitarea a fost respinsa pe motiv ca nu au fost indeplinite conditiile legale necesare pentru admitere.
Avocatul finantatorului Stelei, Pavel Abraham, a declarat pentru MEDIAFAX, inainte ca solicitarea sa fie depusa, ca Becali va cere invoire pentru o zi sau doua, in functie de cum se aproba, pentru a putea participa la funeraliile matusii sale. Abraham a mai spus ca solicitarea va fi insotita de certificatul de deces al femeii, dar si de documente care atesta gradul de rudenie dintre Gigi Becali si Everdichia Becali.

In opinia avocatului, in astfel de situatii, si mai ales in raport de persoana condamnatului, penitenciarul nu ar avea de ce sa nu aprobe permisia intr-o astfel de situatie.

Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate, indiferent de regimul de executare, li se poate acorda permisiunea de iesire din penitenciar pentru participarea "la inhumarea sotului/sotiei, unui copil, parinte, frate/sora sau bunic".

Permisiunea de iesire din penitenciar pentru astfel de situatii poate fi acordata pe o durata de cel mult cinci zile.

Legea mai prevede ca pot fi acordate astfel de invoiri numai detinutilor care au o buna conduita si au dovenit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale.

Totodata, Regulamentul de aplicare a Legii 275/2006 prevede ca astfel de permisii se acorda persoanelor care prezinta suficienta incredere ca nu mai comit alte infractiuni. Cererile sunt analizate de o comisie a penitenciarului.

Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti, o cerere a lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasat sa iasa din penitenciar intre anumite ore.

Mama fratilor Ioan si Victor Becali - verii lui Gigi Becali - a fost gasita moarta, joi seara, in piscina resedintei din Pipera, judetul Ilfov. Everdichia Becali avea 83 de ani.

La fata locului a fost chemata mai intai o ambulanta de la Biomedica, iar apoi au fost solicitate echipaje de la Ambulanta si SMURD, medicii constatand decesul femeii.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, a declarat ca echipajul SABI a fost chemat de medicii de la Biomedica, la 19.43. Potrivit dr. Grasu, la momentul sosirii echipajului SABI, mama fratilor Ioan si Victor Becali era decedata de mai mult de o ora.

Trupul neinsufletit al femeii a fost dus, joi seara, pentru necropsie, la Laboratorul de Medicina Legala Ilfov. Din primele informatii rezulta ca Everdichia Becali ar fi suferit un accident vascular cerebral in timp ce se afla in dreptul piscinei, a cazut in apa si a murit inecata, potrivit unor surse judiciare.

Victor Becali a ridicat, vineri, trupul femeii de la Laboratorul de Medicina Legala Ilfov, iar aceasta ar urma sa fie inmormantata, cel mai probabil, sambata.

Surse judiciare declarau joi, pentru MEDIAFAX, ca decesul matusii lui Gigi Becali este cercetat ca moarte suspecta de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, anchetatorii urmand sa stabileasca in ce conditii a incetat din viata Everdichia Becali.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO