Avocatul fostului principe Nicolae spune că are dubii în privința actului de retragere a titlului regal


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 12 Noiembrie 2017 09:31
Categorie: Stiri actuale
avocat Radu Enache

Avocatul lui Nicolae Medforth Mills, Radu Enache, a declarat că are dubii în privința actului prin care clientului său i-a fost retras titlul de principe de România.

Avocatul a afirmat că nepotul regelui nu ar fi primit niciodată, în original, decizia de retragere a titlului regal şi că are acest dubiu, că actul a fost semnat de bunicul său, Regele Mihai.

"Decizia de retragere a titlului regal, Nicolae mi-a spus că nu i-a fost comunicată în original niciodată. Deci, eram curioși să vedem dacă este semnătura fostului suveran. Nefiind un act administrativ nu îl putem ataca nici în contencios. Nicolae are acest dubiu, că nu ar fi fost acel decret semnat şi nu i-a fost comunicat în original”, a spus Radu Enache, citat de Digi 24.

Avocatul mai a precizat că fostul prinț Nicolae intenționează să spună în luna decembrie cine se află în spatele excluderii sale din linia de succesiune.

De altfel, Nicolae a declarat pentru Știrile ProTV că în 2015, când a fost luată decizia eliminării sale din linia de succesiune şi retragerea titlurilor regale, nu i-a fost cerută nicio explicaţie.

Nicolae: ”Niciodată nu am avut o explicaţie pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată”.
Reporter: Nici atunci nu v-au spus?
Nicolae: ”Nu, niciodată nu am zis din partea mea ce s-a întâmplat, am auzit mai multe zvonuri şi n-am putut să zic partea mea, până la urmă.

La o săptămână de la anunţul agravării stării de sănătate a Regelui, “situaţia e în continuare gravă, dar stabilă”, spun surse din Casa Regală.

Acestea nu au putut confirma sau infirma dacă regele a fost sau nu informat despre scandalul izbucnit la uşa reşedinţei sale, şi apoi între membrii familiei.

Enache Radu, avocatul lui Nicolae: “Nu cred că fostul suveran are cunoştinţă, în zilele acestea deosebit de grele pentru el, de acest scandal. Acest scandal nu a folosit nimănui din Familia Regală. Nu-i foloseşte nici lui Nicolae, dar nici membrilor Casei Regală. Este o lovitură pe care şi-au administrat-o singuri cei din Casa Regală - puteau să îl primească 10 minute la căpătâiul bunicului său, îşi luă adio sau rămas bun şi nu exista niciun scandal, nicio tensiune. ”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO