Avion de mici dimensiuni, prăbușit în zona localității Șiria din Arad. Două persoane au murit

Ultima actualizare: 20-03-2020 09:29

Un grav accident aviatic a avut loc joi, în județul Arad.

Doi bărbați au murit, după ce s-a prăbușit cu un avion ultrauşor, în timp ce efectuau un zbor de agrement în zona localității Șiria.

Autorităţile au început cercetările la fața locului, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia.

Avionul de mici dimensiuni, care efectua un zbor de agrement, s-a prăbușit pe un câmp, la aproximativ 500 de metri de aerodromul din comuna Șiria, în apropierea unui drum județean circulat. În avion se aflau doi bărbați, care, din nefericire, au murit în urma impactului.

Pilotul avea experință de zbor și îi mai trebuiau câteva ore, pentru a putea aplica la examenul pentru piloți de linie. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, medici, paramedici SMURD și polițiști.

George Pleșca,  ISU Arad: „Incidentul s-a petrecut la aproximativ 500 metri de aerodromul privat din localitate. Au fost alocate forțe de la Detașamentul de Pompieri Arad. După aproximativ 15 minute de la incident, cele două persoane încarcerate și inconștiente au fost descarcerate, medicii declarând decesul celor două persoane în vârstă de aproximativ 30-40 de ani."

În comuna Șiria există un aerodrom foarte cunoscut pentru zborurile de agrement. În ultimii ani, acesta este cel de-al treilea accident aviatic în comuna Șiria.

Valentin Bot,  primar comuna Șiria: „Astăzi a căzut un avion ultrausor, în care și-au pierdut viața pilotul și pasagerul din avion. Am ajuns la câteva minute după ce s-a petrecut tragicul accident. Cei doi erau morți. Avionul era căzut în elice și au decolat de pe aerodromul Charlie Bravo din Șiria.”

Polițiștii, procurorii și reprezentații Autorității Aeronautice Civile Române continuă cercetările în acest caz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO