ÎPS Teofan: „Să transformăm casele noastre în biserici“


Ultimul update: Vineri 20 Martie 2020 09:17
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2020 09:14
Categorie: Stiri actuale
ÎPS Teofan: „Să transformăm casele noastre în biserici“

Înaltpreasfinţitul Teofan le-a vorbit credincioşilor într-un mesaj transmis de platforma Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei despre suspendarea slujbelor și spune că fiecare creștin trebuie să își transforme propria casă în biserică.

 

„Pe neaşteptate, iată-ne în afara sfintelor biserici din pricini pe care Dumnezeu le ştie cu certitudine şi întru totul.

Noi le intuim, credem că sunt unele sau altele, singur Dumnezeu ştie de ce, pentru ce, până când şi în ce mod vom săvârşi în continuare sfintele slujbe.

Că suntem înăuntrul bisericii sau în afara ei, pe ger sau pe arşiţă, aceste lucru contează, dar nu esenţial. Fundamental este să nu se oprească săvârşirea sfintei şi dumnezeieşti liturghii“, a spus IPS Teofan în mesajul său, potrivit Ziarul de Iași.

Acesta a completat explicându-le enoriaşilor că trăim cu toţii vremuri nu tocmai uşoare şi că este rolul tuturor să împlinim lucrurile pe care nu au reuşit să le facem până în prezent. 

Îndemnul acestuia este ca fiecare creştin să îşi transforme propriile case în biserici, să devină astfel locuri dedicate rugăciunii, sau nu mai fie „locuri în care domneşte televizorul, alte gânduri şi alte preocupări“.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO