O nouă alunecare de teren pe autostrada care trebuia să fie gata acum doi ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: , Timiș Online
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 11:14
Categorie: Stiri actuale

Cei care sperau să circule cât mai repede pe autostrada Lugoj-Deva mai au de răbdat, deoarece s-a produs o alunecare de teren.

Tronsonul este construit de o firmă românească, după un plan tehnic agreat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Autostrada ar fi trebuit să fie gata încă de acum doi ani.

Autostrada A1 Lugoj-Deva, a fost începută în 2013. Însă, pe lotul 4 apar tot felul de probleme care ar fi trebuit prevăzute de la început dacă s-ar fi fi făcut studii geologice complete. Săptămâna trecută o porţiune de câţiva zeci de metri dintr-un deal imens a luat-o la vale.

Şerban Serbu, constructor: "Alunecarea la care faceţi dumnevoastră referire e o alunecare normală, firească în cadrul activităţii de producţie deoarece apar vibraţii din cauza utilajelor. Noi am protejat muncitorii noştri cu o încrengătură de plase ancorate urmând a consolida versantul cu zidul de sprijin."

Reporter: "Cand este gata?"

Şerban Serbu, constructor: "Noi sperăm că la sfârşitul anului".

Şi cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că lucrările merg... conform planului.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: "Nu a afectatat corpul autostrăzii, oricum era vorba de montarea unor palse provizorii acolo care aveau menirea de a menţine versantul în cazul apariţiei unor alunecări de teren."

Însă unii specialiştii sunt de altă părere.

Ionuţ Ciurea, Asociaţia Pro Infrastructura: "Noi nu credem că o să fie gata şi o să vedem în decembrie cine a avut dreptate. Că deja acest lot de autostrada a fost promis încă de anul trecut. Este un zid de sprijin care se construieşte acolo, rămâne de văzut dacă este suficient."

Tot pe autostrada Lugoj-Deva, dar pe lotul 2, sunt probleme cu așa-numitele "ecoducte pentru urși". Este de fapt vorba de tuneluri de autostradă, care vor trece PRIN munte, și astfel sălbăticiunile nu vor fi afecatate de circulația rutieră. Aceste tuneluri NU au fost însă incluse în contractul inițial, și încă nu au fost scoase separat la licitație.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Constructorul tronsonului de autostradă care s-a surpat, obligat să restituie 83 de milioane de lei
Doi morți și doi dispăruți, după ce au fost ”înghițiți” de un crater uriaș apărut în asfalt. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO