Autoritatile vor o Capitala cu gradini, parcuri si poduri peste Dambovita. Marea problema din spatele unui proiect urias
Cu parcuri, gradini si un rau amenajat pentru plimbare! Asa vad arhitectii Capitalei amenajarea Dambovitei. Iar Uniunea Europeana ne da bani ca sa schimbam fata Bucurestiului, daca vom face proiecte.
Dar cum la noi totul merge cu viteza melcului, va mai curge apa multa pe Dambovita pana cand vom merge cu vaporasul ca pe Sena ori Tamisa. Autoritatile vor sa schimbe complet Dambovita, raul care traverseaza Bucurestiul. Pe langa lucrarile de drenare a apei si de reamenajare a casetei colectoare, vor aparea si poduri pietonale noi.
Primul pod pietonal va fi construit la jumatatea distantei dintre calea victoriei si podul Izvor. Va usura deplasarea pietonilor din Centrul Vechi catre Palatul Parlamentului. Astfel, o distanta care acum se parcurge in 20-25 de minute, va putea facuta datorita podului in doar 10 minute.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Podul va avea o structura cubica si va fi acoperit.
Teodor Frolu, arhitect: "Devine un loc de intalnire pentru ca intamplator de acolo este singurul loc din centrul Bucurestiului unde poti sa vezi apusul de soare."
Un alt pod pietonal ar trebui sa apara in apropierea Curtii de Apel. De aceasta data constructia va fi una descoperita, cu banci pentru relaxare si piste de biciclete.
Arhitect: "Podul calicilor, cum i-am spus noi, va face o conexiune intre zona Selari, foarte aglomerata, si zona Unirii, bulevardul dinspre fantani."
Astfel de constructii ar urma sa apara pe tot cursul Dambovitei, de la podul Ciurel si pana la iesirea din Bucuresti. Problema este ca autoritatile nu au finantare nici macar pentru lucrarile incepute.
In urma cu 4 ani, un alt proiect maret ne promitea o plaja artificiala si plimbari cu barcuta pe Dambovita, in zona Unirea. Trebuia sa avem deja malurile pavate cu verdeata si flori, spatii de agrement si pontoane pe apa. Lucrarile insa au stagnat.
Gheorghe Patrascu: "Din motive administrative si de finantare, pentru ca este pe teritoriul a 2 sectoare, administrator primaria Municipiului, investitura Apa Nova...''
Guvernantii spun ca ar exista solutii de finantare, trebuie doar sa facem proiecte viabile si sa accesam bani europeni.
Sirma Caraman, secretar de stat MDRAP: "Avem oportunitatea programul operatiohnal regional sau si programul infrasructura mare...autoritatile trebuie sa scrie si sa acceseze proiectele."
Iar exemple avem de unde lua. Londra, Paris sau Budapesta sunt doar cateva dintre capitalele europene care ne pot inspira.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, proiect, arhitectura, constructii,
Dată publicare:
19-06-2015 19:33