Scafandrii cauta o DRONA care a disparut in lacul Siutghiol. Ce imagini a surprins chiar dupa prabusirea elicopterului

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Scafandrii si pompierii din Constanta au iesit joi pe lacul Siutghiol, in cautarea unei drone care a surprins imagini imediat dupa ce elicopterul SMURD s-a prabusit.

Proprietarul dronei sustine ca a vazut pe monitorul de control scene dramatice: unul dintre membrii echipajului, cel mai probabil pilotul, se zbatea sa traiasca. Inexplicabil insa, drona a pierdut comunicatia cu unitatea de control si a disparut. Pe langa imaginile care pot fi folosite ca probe in ancheta, dispozitivul inregistreaza date importante, cum ar fi distanta fata de unitatea de control. 

Bogdan a ajuns in 6 minute pe malul lacului Siutghiol, chiar in dreptul elicopterului prabusit. A ridicat drona si a oprit o deasupra epavei. Pe monitor ii indica distanta de 174 de metri fata de mal si 64 de metri inaltime fata de apa. Drona apare si in imaginile filmate de echipa Stirilor PRO TV.

Bogdan Dumitru, manager Claboo Media: "Nu era nimeni cand am ajuns eu aici. Am vazut o pata de ulei si chiar langa am vazut o silueta si misca ceva, gesticula. Nu mi-am dat seama cine era, pentru ca era la 64 de metri inaltime si in momentul in care am vrut sa o cobor am pierdut legatura cu ea."

Drona este de tip Phantom 2. Desi, potrivit fabricantului, in astfel de situatii drona ar trebui sa se intoarca din locul de plecare, adica pe malul lacului, aceasta a continuat sa zboare haotic apoi a disparut.

Bogdan Dumitru, manager Claboo Media: "Mi se pare foarte suspect ca am pierdut legatura cu ea."

De marti, proprietarul dronei a angajat mai multi tineri sa caute drona cu un sonar, insa pana acum nu i-au dat de urma.

Joi, si autoritatile au pornit sa caute aceasta drona. Au nevoie de imaginile inregistrate de ea, pentru ca este echipata cu o camera de filmat de inalta definitie, pastreaza informatii privind pozitia GPS, inaltime si distanta fata de unitatea de control.

Datele stocate pe drona pot oferi informatii esentiale pentru ancheta de dupa momentul prabusirii si se va sti sigur daca una sau doua persoane erau in viata

Nu se stie insa daca aceste informatii vor fi recuperate: camera nu era prevazuta cu echipament subacvatic. Potrivit legii, proprietarul dronei este obligat, in cazul in care o gaseste, sa o predea autoritatilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO