Guvernul scoate la vanzare vila cu 8 camere in care locuieste Mircea Geoana. Senatorul plateste 3.200 de euro pe luna chirie

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Guvernul vinde vila in care locuieste Mircea Geoana. Regia Protocolului Statului a anuntat ca proprietatea cu 8 camere va fi scoasa la licitatie la jumatatea lunii ianuarie.

Anuntul vine la trei saptamani dupa ce fostul presedinte al Senatului a fost exclus din PSD. Politicianul spune ca si-a facut deja bagajele si se va muta intr-un apartament dintr-un complex rezidential.

Vila se afla in cartierul Dorobanti, unul dintre cele mai scumpe din Capitala. Are parter, etaj, mansarda si o suprafata utila de 271 de metri patrati. In urma cu doua saptamani Mircea Geoana spunea ca se pregateste sa se mute.

"Nu exista in acest moment un interes al meu pentru a continua sa stau aici. Voi notifica RAAPPS, sper sa gaseasca pe cineva care sa plateasca chiria pietei.", declara Mircea Geoana.

In primii ani in care a locuit in vila din Dorobanti fostul sef al PSD platea o chirie de doar 200 de euro pe luna, insa aceasta a fost majorata semnificativ in 2008.

Familia Geoana locuieste in aceasta vila de peste 10 ani. Proprietatea are 8 camere, iar Mircea Geoana plateste la RAAPPS o chirie de 3200 de euro pe luna. Proprietatea va fi scoasa la licitatie cu un pret de pornire de peste jumatate de milion de euro.

In prezent, Mircea Geoana nu mai ocupa nicio functie care sa ii dea dreptul la o locuinta de protocol de la RAAPPS, fiind exclus din PSD si demis din functia de inalt reprezentant al premierului.

Potrivit unor surse, familia Geoana si-a facut deja bagajele si se pregateste sa se mute intr-un complex rezidential unde au inchiriat un apartament la parter.

Locuinta lui Mircea Geoana a mai fost inclusa pe o lista a imobilelelor de vanzare in 2011, in timpul guvernarii Boc, dar licitatia nu a mai fost organizata.

Pe lista imobilielor care vor fi scoase la vanzare in urmatoarea perioada se afla alte 36 de proprietati printre care si o vila din centrul bUcurestiului cu un pret de pornire de 1 milion 700 de mii de euro.

Vanzarile de imobile au inceput in 2012. Atunci Regia a scos la vanzare peste 100 de imobile, dar n-a reusit sa vanda decat 14. In 2013 a vandut alte 59 , iar in total in cei doi ani statul a obtinut 14 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO