O nouă autostradă în România. Primii kilometri sunt aproape gata. Când se va deschide circulației
Autoritățile promit că în august va fi gata prima bucată din Autostrada 7, care va traversa Moldova.
Șoferii vor putea circula pe segmentul de 14 kilometri dintre localitățile Mizil și Pietroasele, iar până la sfârșitul anului și între Buzău și Focșani. Autostrada are o lungime de 320 de kilometri, de la Ploiești la Pașcani, și este împărțită în patru loturi principale.
Primii 14 kilometri din Autostrada Moldovei dintre Mizil și Pietroasele fac parte din lotul doi al segmentului Buzău-Ploiești. Lotul are o lungime de 28 de kilometri și este construit de o asociere româno-bulgară. Aici lucrările au început în 2022.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Primii 14 kilometri din lotul de la Mizil la Pietroasele, undeva la începutul lunii august se va putea circula pe acel prim lot, iar aici cel puțin, din ce am văzut, de la Buzău până la Râmnicu Sărat, lucrările sunt extrem de avansate și după discuțiile pe care le-am avut cu constructorul, ceea ce a spus și anume că Buzău-Focșani va fi circulat până la sfârșitul acestui an”.
Autostrada este împărțită în patru loturi prinicpale. Unul dintre constructori este omul de afaceri Dorinel Umbrărescu iar ceilalți sunt o firmă italiană, o asociere româno-bulgară și o firma turcească.
Pe lângă construcția autostrăzii pe o porțiune al lotului 1, Buzău-Focșani, se vor ridica și două poduri pe tablier metalic, peste râurile Buzău și Râmnic. Pe mai multe porțiuni s-a asternut al doilea strat de asfalt. Tronsonul va fi dat în circulație la sfârșitul acestui an.
Urmează apoi Bacău și Pașcani cu termen de finalizare 2026. Autostrada trebuie să ajungă până la Siret, la granița cu Ucraina.
Cristian Pistol, director CNAIR: „Lucrările sunt foarte avansate, din păcate nu se ține pasul cu documentațiile care se fac pentru decontarea lucrărilor așa cum evoluează șantierul în teren”.
Autostrada A7 are 320 de kilometri și leagă Muntenia de Moldova de la Ploiești la Pașcani. A fost finanțată din fonduri PNRR și trebuie terminată până în anul 2026.