Au început restricțiile de circulație pe Valea Oltului, valabile până în 9 august. Iată ce rute alternative există
Au început restricțiile de circulație pe Valea Oltului! Până pe 9 august, mai multe echipe de muncitori vor lucra, începand cu ora 6:00 și până seara la ora 20:00, pe un segment de 8 kilometri de pe DN7.
Măsura îi afectează pe navetiști și pe cei care transportă marfă.
Pentru camioane au fost anunțate rute alternative prin zone deja foarte aglomerate.
Șapte echipe de muncitori au început deja să îndepărteze vegetația și copacii de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.
Terenul este abrupt, iar riscul ca arborii sau resturile de stânci să ajungă pe Drumul Național 7, pe segmentul de 8 kilometri dintre Boița și Lazaret, este unul foarte mare.
Până pe 9 august, circulația în zonă este restricționată în intervalul 6:00 - 20:00. Anul trecut, peste 28.000 de vehicule au tranzitat Valea Oltului, într-o zi de vară, potrivit datelor CNAIR.
Cei mai afectați de lucrări sunt navetiștii și cei care transportă de marfă.
Există rute alternative pentru Valea Oltului, care, însă, vor sufoca traficul în zone care sunt deja foarte aglomerate.
Cristian Pistol, director CNAIR: "Autostrada 3 până la Ploiești, apoi intrăm pe DN1 sau DN1A până la Brașov. Altă rută, pe valea Jiului pe DN66. Am ridicat restricțile pe o bandă pe DN73 pe sectorul Rucăr Bran, să nu se mai circule alternativ în acesată lună."
Unii transportatori își vor adapta programul de lucru sau vor alege rutele alternative.
Șofer: "Vom circula noaptea. Încercăm rute alternative pe DN1 noaptea sau pe aici sau pe Cheia, unde avem curse sau pe defileul Jiului”.
Șofer: "E un volum foarte mare de marfă de transportat, de camioane, vine perioada concediilor în care toată lumea e pe drumuri, nu mi se pare o decizie inspirată."
Afectați sunt și cei care au afaceri în zonă.
Pentru localnici, autoritățile vor ridica restricțiile de pe Valea Oltului la 7:30 și 16.30, câte o jumătate de oră.
Supravegheați de constructor, oamenii vor putea pleca și veni acasă.
De asemenea, CFR Călători a anunțat că va pune în circulație trei garnituri suplimentare, dintre care una va străbate întreaga distanță dintre Sibiu și Râmnicu Vâlcea.
Cele 7 trenuri deja existente pe traseu vor avea capacitatea dublată.