Artă stradală la Târgu Mureș: „Am adus ursul într-un spațiu utopic”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Arta stradală și dorința unor tineri din Târgu Mureș de a atrage atenția asupra mediului înconjurător s-au împletit frumos, iar rezultatul a fost apreciat.

Lucrările, fie că vorbim despre animale din materiale reciclabile ori picturi realizate pe pereții clădirilor, au colorat orașul, spre încântarea localnicilor.

Peretele unei săli de sport din Târgu Mureş a prins culoare după opt zile în care artiştii au muncit ore în șir. Iar laudele nu au întârziat să apară.

Localnic: „Foarte frumos arată şi e şi gândită bine. O idee frumoasă."

Localnic: „E extraordinar. Excelent e pictată. Aşa ar trebui să facă peste tot."

Sursa de inspiraţie pentru aceasta creaţie a fost un simbol al locului.

The Plant Art, artist: „Toată lucrarea reprezintă umanizarea ursului, sigla oraşului. L-am adus într-un spaţiu utopic, unde poate trăi într-o relaţie cu oamenii foarte bine."

Pentru o altă lucrare, amplasată în centrul oraşului, artistul a împrumutat elemente din stilul cunoscutului arhitect catalan Antoni Gaudi.

Iulian Moldovan, artist: „Am încercat să creez ceva unic. Partea de construcţie a băncuței a durat 5 zile, iar partea de placat încă 5 zile. Rezultatul final este improvizaţia. "

Fată: „Îmi place mult pentru că este plină de culoare şi aduce un plus de energie."

Tot din mâinile unor artişti talentaţi, mii de dopuri de plastic şi alte materiale reciclabile au luat forma unor bizoni, pelicani sau antilope - care au împânzit parcurile din oraş.

Alexandru Macrinici, coordonator proiect:Am încercat să amplasăm lucrările în cât mai multe locaţii, ca să ajungem la un număr cât mai mare de târgumureşeni. Fiecare lucrare are un alt scop. În cazul sculpturilor, încercam să creştem gradul de conştientizare asupra schimbărilor care se întâmplă în mediu."

După o lună, lucrările vor fi mutate în alte zone din Târgu Mureş pentru că toată lumea să aibă ocazia să le admire.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri