Atenţionare de călătorie a MAE pentru români. Incendiu de vegetaţie în Gran Canaria

Ultima actualizare: 13-08-2019 07:46
gran canaria
Getty

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenţionare de călătorie pentru insula spaniolă Gran Canaria, unde peste o mie de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie, transmite news.ro.

Potrivit MAE, incendiul din zona muntoasă din centrul insulei spaniole Gran Canaria a fost încadrat de autorităţi ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de intervenţie în caz de urgenţă. În contextul extinderii incendiului, autorităţile au evacuat deja peste 1.000 de persoane, iar anumite segmente de infrastructură şi drumuri publice au fost închise, fiind activată unitatea militară de urgenţă şi s-a cerut sprijin logistic Comunităţii Autonome Andalucia. Sunt afectate municipiile Artenara, Tejeda şi Galdar.

Autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi forţe de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

"Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zonele afectate, cu respectarea strictă a instrucţiunilor autorităţilor locale", arată MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă 112 şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO