Asociatia Magistratilor din Romania ii cere premierului Ciolos demiterea ministrului Justitiei. Motivele invocate


Ultimul update: Miercuri 07 Septembrie 2016 06:55
Data publicarii: Duminica 04 Septembrie 2016 16:59
Categorie: Stiri actuale
Raluca Pruna, ministrul Justitiei, rosteste un discurs in cadrul evenimentului

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) ii cere premierului Dacian Ciolos demiterea, "de indata", a ministrului Justitiei, Raluca Pruna deoarece temele propuse de ea in dezbatere nu ar avea legatura cu obiectivele sistemului judiciar.

"Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) ii solicita domnului Dacian Ciolos, prim-ministrul Romaniei, eliberarea de indata din functie a doamnei Raluca Alexandra Pruna, care - prin recomandarile pe care le formuleaza, cu nesocotirea evidenta si grava a principiilor in lipsa carora nu pot fi definite si dezvoltate valorile statului democratic - a probat ca nu intelege rolul si locul justitiei in societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbatute si detaliate de doamna ministru Raluca Alexandra Pruna, ca parte a agendei ministeriale ori a celei personale, nu au legatura cu obiectivele sistemului judiciar a caror atingere trebuie sa constituie un subiect prioritar", arata AMR, intr-un document semnat de judecatorul Gabriela Baltag, presedintele asociatiei.

AMR mai sustine ca intre actualul ministru al Justitiei si corpul de magistrati sunt diferente ireconciliabile. "Suntem nevoiti sa afirmam, cu profund regret, ca intre actualul ministru al Justitiei si corpul de magistrati - cea mai importanta componenta a sistemului judiciar, fara de care functionarea acestuia in parametri de legalitate este imposibila - sunt diferente ireconciliabile, izvorate, printre altele, din comportamentul adoptat de doamna ministru, care, in mod nejustificat si, prin urmare, nepermis, transmite denaturat, nereal (de multe ori) situatiile ce i-au fost aduse la cunostinta in mod documentat, desi respectivele imprejurari nu erau/ nu sunt de natura sa ridice nicio indoiala ori sa determine interpretari diferite sau contrare fata de sensul in care au fost formulate si argumentate", potrivit AMR.

Asociatia sustine ca Raluca Pruna a dovedit ca nu mai exista niciun remediu pentru reintrarea in normalitate. "In cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministru Raluca Alexandra Pruna a generat, ca rezultat al numeroaselor pozitii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la inaltimea functiei asumate, fara a intelege impactul acestora in societate si, mai ales, consecintele ce se rasfrang asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptura adanca intre functia publica ocupata si corpul de magistrati, dovedind, in aceste conditii, ca nu mai exista niciun remediu pentru reintrarea in parametrii unei stari de normalitate", scrie in document.
AMR precizeaza ca trage un semnal de alarma privind pierderile la care este expusa Romania prin pastrarea, in continuare, in fruntea Ministerului Justitiei, a Ralucai Pruna.

"Este timpul ca doamna Raluca Alexandra Pruna sa inteleaga ca functia publica pe care o ocupa presupune mai mult decat o interpretare personala a ordinii sociale sau o deformare a realitatilor, ca responsabilitatea si rigoarea acestei functii o obliga sa paraseasca imediat locul pentru care a dovedit ca nu are vocatie, dar, mai ales, daruire", se arata in finalul documentului.

 

Raluca Pruna, ministrul Justitiei, rosteste un discurs in cadrul evenimentului Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cutremur
Nou cutremur în România. S-a produs la o adâncime de 123 km
Cioban lovit de fulger în timpul unei furtuni, în Brăila. Bărbatul mulgea oile
Cea mai mare navă de căutare de diamante din lume, în lucru la Șantierul Naval din Mangalia
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați
O ambulanţă a rămas blocată în noroi, în Vaslui. Pacientul la care mergea a murit
Sărăcia l-a împins să-și riște viața pentru un lemn de foc și a dispărut în râul Trotuș
Tânărul care a lovit 3 mașini în timp ce se certa cu soția s-a sinucis
Șoferul drogat care a lovit 3 mașini în București în timp ce se certa cu soția s-a sinucis
Sute de case inundate și drumuri blocate de ploile torențiale din țară
Restricții de trafic în București sâmbătă și duminică. HARTA zonelor afectate
Zonele lovite grav de furtunile de vineri. Pompierii au intervenit în 40 de localități
Apa Nova: În Pantelimon s-a înregistrat o ploaie ce apare o dată la 100 de ani
Imagini ireale cu un autobuz STB inundat în timpul furtunii din Capitală. Reacția călătorilor