Asistență psihologică pentru cei care suferă din cauza pandemiei. Numărul pus la dispoziție de autorități
După mai bine de o lună de izolare socială, foarte mulți resimt stresul și depresia. De aceea, Departamentul pentru situații de urgență și voluntari din societatea civilă au lansat de astăzi o linie verde pentru suport psihologic.
Cei care se simt depășiți de situație sau au atacuri de panică pot apela gratuit la serviciile unui terapeut.
"Buna ziua. Am sunat pentru că mă simt singură și nu pot să respir. Mi-e teamă de ce se va întâmpla”, așa sună o simulare telefonică pentru a cere ajutor.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Depresia și atacurile de panică sunt situații frecvente în care ne putem afla, mai ales în perioada de izolare. Ne punem întrebări, ne gândim când ne vom revedea prietenii și familia și când vom avea din nou o viață normală.
Sunt temeri absolut obișnuite cu care ne confruntăm, însă trebuie să avem încredere să cerem ajutorul specialiștilor tocmai pentru a depăși un moment de criză.
Cei care apelează la linia verde vor găsi psihoterapeuți care îi vor ajuta să treacă peste momentul dificil. Numărul de telefon este pus la dispoziție de autorități, prin departamentul pentru situații de urgență, cu ajutorul Asociației Proacta EDU.
Nicoleta Albert, președinte Asociația Proacta EDU: "Uneori e nevoie să fim atât de puternici cât să ne dăm seama că nu mai suntem puternici și un specialist e cel care te poate orienta către resursele de care ai nevoie. Colegii care răspund se prezintă și apoi este o invitație la dialog: cu ce vă ajutam?"
Doar astăzi serviciul a fost apelat de 30 de persoane pe oră. Fiecare problemă a fost tratată separat.
Fabian Radu, psiholog: ”A sunat cineva care spunea că simte că nu poate respira, că îi bate inima foarte tare. persoana asta știa că a mai trecut prin astfel de atacuri de panică, dar acum a simțit că e mai tare decât de obicei. Primul lucru, e important de exprimat ce simți, trebuie să-ți definești stările. După ce le definești, ușor, ușor, le depășești"
Este cel de-al doilea TelVerde lansat de autorități, pe lângă cel dedicat exclusiv informațiilor despre covid 19.