O linie telefonică pentru consiliere gratuită, înființată de specialiștii din Sibiu

Dată publicare: 03-04-2020 12:23
Dată actualizare: 03-04-2020 13:54


Izolarea impusă de pandemie ne separă de cei dragi, ne ține departe de hobby-uri, iar grija că ne-am putea pierde sănătatea și locul de muncă ne pot afecta grav emoțional, atrag atenția psihologii.

Pentru a veni în sprijinul celor aflați în carantină sau în izolare la domiciliu, specialiștii de la Spitalului de Psihiatrie din Sibiu au înființat o linie telefonică unde oferă consiliere gratuit.

De la începutul lunii aprilie, zece psihologi din Sibiu stau la dispoziția celor care simt nevoia să apeleze la specialiști.

Discuțiile sunt gratuite, iar psihologii s-au împărțit în două ture și răspund la telefon 14 ore pe zi. Pentru a elimina riscul răspândirii noului coronavirus, medicii s-au separat, la rândul lor: unii lucrează din cabinetele proprii, alții de acasă.

Inițiativa Spitalului de Psihiatrie din Sibiu este o premieră în România.

Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Sibiu: „Starea asta de incertitudine crește foarte mult nivelul stresului și asta poate fi un factor declanșator nu numai pentru o persoană care este cunoscută cu afecțiuni psihice, dar și pentru o persoană obișnuită."

Câteva sfaturi simple din partea unui specialist pot fi extrem de utile.

Mihaela Pavel, psiholog clinician: „Să citească o carte, să asculte muzică, să facă sport. Și atunci când anxietatea trece de un anumit prag, până și un exercițiu simplu de respirație poate să fie de ajutor."

Spitalul de Psihiatrie este în subordinea Consiliului Județean Sibiu, care a oferit suportul tehnic pentru înființarea liniei telefonice gratuite.

Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu: „Suntem conștienți cât de important este să ne menținem sănătatea psihică, emoțională în această perioadă, caracterizată de multă încordare, stres, anxietate și panică."

De luni până vineri, între orele 8-22, oricine poate apela numărul gratuit 0800 070 050. Discuțiile rămân confidențiale. În cazul în care solicitările vor fi numeroase, mai mulți psihologi vor fi incluși în program.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO