Artistul digital Andres Reisinger numără succes după succes. Colecțiile sale s-au vândut și cu o jumătate de milion de dolari
A vândut o colecție de mobilier virtual pentru jumătate de milion de dolari și este căutat de branduri de top pentru a le proiecta produsele în Metaverse.
Vorbim despre artistul digital Andres Reisinger, care a bulversat internetul și a revoluționat arta. „Îmi place să explorez intersecția dintre artă și tehnologie”, a spus argentinianul, invitat la conferința „Creativity 4 Better”.
De la vis la realitate este doar un pas
La 33 de ani, argentinianul stabilit la Barcelona și-a propus să unească lumea imaginară a mediului virtual cu realitatea concretă care ne înconjoară. Și, cu ajutorul celor mai performante aplicații informatice, a început să viseze la forme și culori pe care le-a proiectat într-un univers paralel.
Andres Reisinger, artist digital: „Îmi place să combin și să explorez această intersecție dintre artă și tehnologie”.
Iar de la vis la realitate a fost doar un pas. În 2018 a dat lovitura cu fotoliul virtual denumit „Hortensia”. Imaginea spectaculoasă a acestui fotoliu suprarealist s-a viralizat rapid așa că, în același an, a apărut și versiunea fizică a obiectului care a revoluționat ideea de design. Și, tot de atunci, Reisinger numără succes după succes.
Andres Reisinger, artist digital: „Câteodată ai o imagine în minte și urmezi o anumită cale pentru a o realiza, și altădată doar faci lucruri și găsești, și dai peste lucruri în timpul acestui proces, și curiozitatea ta începe să te ghideze un pic”.
Colecțiile sale s-au vândut și cu o jumătate de milion de dolari
Și, astfel, a ajuns să vândă colecții întregi de piese de mobilier, care nu există în realitate. Sunt doar proiecții digitale, stocate în tehnologia NFT, care s-au dat și cu o jumătate de milion de dolari. Este vorba despre colecția „The Shipping”. Oricare dintre aceste piese poate fi plasată apoi în orice proiecție virtuală sau de realitate augmentată, grație tehnologiei.
Andres Reisinger, artist digital: „Cred că accelerează foarte tare modul în care lucrezi cu ideile și le testezi în timpul procesului de creație. Steve Jobs spunea că computerul este o bicicletă pentru minte și eu cred că, la fel, orice tip de tehnologie este chiar asta, un mod de a accelera felul în care ajungi la un rezultat pe care îl cauți, chiar dacă nu știi care este acest rezultat”.
Artistul digital consideră că trăim într-o eră a unei realități extinse, în care arta și cultura au scăpat de constrângerile spațiale și temporale.