Armata Romana se restructureaza si modernizeaza. Planul aprobat de CSAT se intinde pana in anul 2027

Ultima actualizare: 12-06-2015 07:17

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat planul-cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a armatei in 2015, dar si programul de inzestrare a acesteia pana in 2027, a anuntat, marti, presedintele Klaus Iohannis.

"CSAT a aprobat astazi fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2016. Un alt punct pe ordinea de zi l-a constituit analiza si aprobarea planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2015 in scopul realizarii unei capacitati de reactie adecvata misiunilor stabilite prin planurile de aparare strategica, nationala si/sau ale Aliantei. In acelasi context, membrii Consiliului au aprobat programul privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei romane pana in anul 2027 si in perspectiva", a afirmat Iohannis, intr-o declaratie de presa la finalul sedintei CSAT.

Totodata, seful statului a precizat ca membrii CSAT au fost informati si cu privire la activitatile ce privesc pregatirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate si aparare comuna. "Am decis ca Romania sa pledeze pentru initierea la Consiliul European a procesului de redactare a unei noi strategii europene de securitate", a declarat Klaus Iohannis.

Citeste intreaga declaratie facuta astazi de presedinte despre sedinta CSAT pe site-ul presidency.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO