Armata Română a început construcția unor adăposturi civile în satele din apropierea porturilor ucrainene atacate de ruși
Armata Română a început construcția unor adăposturi civile în localitățile de pe Dunăre învecinate cu porturile maritime ucrainene atacate de drone rusești. Un convoi militar a fost trimis în zonă, cu utilaje și materiale de construcție.
Acțiunea vine după o decizie luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
Cei din Brigada 10 Geniu din Brăila au facut zilele acestea o recunoaștere în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, iar marți au început să transporte cele necesare pentru construcția adăposturilor în satul Plauru.
Vorbim de lucrări executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari, care acționează cu 20 de utilaje pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton.
Potrivit MApN, adăposturile vor fi lungi de 9,6 metri, late de 2 metri, iar la interior vor avea 1,5 m înălțime. După ce construcția va fi finalizată, adăposturile vor fi predate primăriei din Ceatalchioi.
În caz de pericol, oamenii vor fi alertați prin mesaje Ro-Alert sau direct de echipe ale pompierilor. Ei vor fi apoi ajutați și îndrumați, dacă este cazul, spre adăposturi.
Resturi de drone rusești, căzute în zona Plauru
Am ajuns în această situație după ce, săptămâna trecută, militarii români au descoperit în zona Plauru, în două locuri diferite, mai multe fragmente de dronă, posibil rusești.
Acestea ar fi fost doborâte de militarii ucraineni în timpul unui atac asupra porturilor Reni și Ismail, situate pe malul vecin al Dunării.
Ancheta resturilor este în desfășurare, iar incidentele au stârnit reacții la nivel înalt. Acum două zile, un reprezentant al Ambasadei Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe și i s-a transmis protestul României față de violarea spațiului nostru aerian.
Sursa: Pro TV
Etichete: dunare, războiul din Ucraina, localitati, adaposturi protectie civila, apropiere,
Dată publicare:
12-09-2023 18:27