Aproximativ 7.000 de locuri de muncă, puse la dispoziție la un târg din București. Ce caută în mod special companiile
Peste 7.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziție de 90 de firme din toată țara la un târg de profil deschis în București.
Doritorii își pot găsi de lucru în diverse domenii de la IT, marketing și logistică până la vânzări.
Companiile caută în mod special candidați care au competențe digitale, dar și tineri pasionați de meserie.
Mii de persoane au venit să îşi caute un loc de muncă la Sala Palatului.
Tânără: „Sunt business analist senior și îmi caut un rol tot în domeniu. Destul de variată, însă știu că piața este plină și de candidați de asemenea, drept urmare e destul de dificil să găsești un loc de muncă în momentul de față”.
În continuare printre principalele cerințe pentru angajare sunt motivația candidaților pentru a învăța și a se dezvolta profesional, să cunoască foarte bine o limbă străină, în special engleza, să aibă experiență și să fi participat la programe de internship. Însă tot mai mulți angajatori au început să își mute atenția de la competențele tradiționale la cele digitale.
Bărbat: „Majoritatea joburilor sau task-urilor sunt făcute pe calculator sau necesită cunoștințe în acest domeniu. Orice domeniu a ajuns să fie digitalizat”.
Adriana Găiseanu, reprezentanta unei companii de distribuție: „Astăzi tinerii poate uneori sunt ușor deznădăjduiți, nu știu ce să facă, cei mai mulți sunt nehotărâți. Le recomandăm să încerce, să caute, să descopere lucruri despre companiile unde vor să se angajeze astfel încât să aibă o imagine cât mai clară la ceea ce compania le poate oferi”.
O companie IT are disponibile locuri de muncă bazate pe inteligența artificială. Un domeniu care îi sperie pe mulți.
Eduard Szabo, reprezentantul unei companii de IT: „Practic încercăm să corectăm un comportament greșit al Inteligenței artificiale cu creierul nostru de oameni și să ne asigurăm că data viitoare mașinăria ne dă răspunsuri mai bune. La început cred că sunt destul de multe semne de întrebare din partea lor, dar cu timpul realizează că nu este nevoie de o vastă experiență în domeniu. Mă interesează mai mult să înţeleagă, să știe să citească, să știe să asculte limba respectivă mai bine decât să o vorbească”.
Un studiu recent arată că firmele ar putea întâmpina dificultăţi în încercarea de a găsi noi modalități de colaborare între oameni şi tehnologie odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale.
Dragoș Gheban, specialist în resurse umane: „România e una dintre țările cu un număr foarte mare de profesioniști în industria IT&C, dar într-adevăr dacă e să privim în ansamblu sunt foarte multe persoane care nu au suficiente skill-uri și fără un efort mare, semnificativ din partea statului cred că cea mai mare parte a populației se va adapta greu la această tranziție~.
Târgul de locuri de munca este deschis şi duminică, 31 martie.