52 de persoane, blocate timp de 45 de minute in Roata Mare, din Parcul Tei. Pompierii nu au putut interveni cu scarile uriase

×
Codul embed a fost copiat

Cei care au vrut sa priveasca Bucurestiul de sus, in prima zi a lui 2017, au avut parte de o aventura terifianta: s-au blocat mai bine de 40 de minute in roata mare din Parcul Tei.

52 de persoane printre care si 17 copii au asteptat in cabine, sa reporneasca sistemul, dupa ce o pana de curent a dat peste cap si planul B de salvare: generatorul electric. Chemati de urgenta, pompierii nu au putut interveni cu scarile uriase, pentru ca solul prea moale nu permitea montarea lor langa roata.

Roata Mare din Parcul Tei se ridica la o inaltime de peste 60 de m. Dupa 45 de minute de incercari, specialistii au reusit sa reporneasca roata.

Parinte:Groaznic.
Reporter: Ati fost cu cea mica?
Parinte: Cu amandoua da, si cea mica si cea mare. Cea mica s speriat foarte rau.

Parinte: “Era foarte cald, era si soare se aburisera geamurile. Nu stiu cat a durat, dar noi am resimtit timpul triplu.”

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Parinte: “Nu e normal ce se intampla. Cred ca am stat 45 de minute. S-a actionat greu. Nu ne-a sunat nimeni. Prietenii de jos care ne-au anuntat ca se intampla ceva.”

Comandantul detasamentului special de salvatori: "A fost o pana de curent in zona. Oamenii de aici au facut procedura, au si o alta sursa de curent, un generator dar a trebuit resetat calculatorul si roata a pornit. Oamenii au fost evacuati in siguranta. 35 de persoane adulte si 17 copii. avem scari si mai inalte de 66 de m cati are roata, dar avem o problema aici cu solul pentru ca e foarte moale solul. "

Director Parc: "Mecanicul mi-a comunicat ca a fost o fluctuatie de tensiune, a trebuit sa reseteze calculatorul. am vazut si eu eroarea. E prima data cand s-a intamplat si vom lua masuri. sunt revizii zilnice, lunare, saptamanale si anuale. In fiecare dimineata se face revizie zilnica la toate echipamentele, dupa perioada de gratuitate se va face revizie in fiecare luni. "

De sarbatori, accesul in Parcul de distractii Tei este gratuit pana pe 8 ianuarie. Din ajunul Craciunului si pana acum, au urcat in roata mare peste 30.000 de oameni. Modernizarea Parcului Tei a costat 14,3 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene. Iar zona de distractie, cu toate avizele necesare, a fost inaugurata in luna iunie.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Alarma cu bomba de la mall-ul Park Lake a fost falsa:
Alarma cu bomba de la mall-ul Park Lake a fost falsa: "Unii oameni au refuzat sa plece pe motiv ca le stricam sarbatorile"

Alarma de la mall-ul Park Lake s-a dovedit falsa, politistii terminand verificarile dupa aproximativ patru ore de la primirea apelului la 112 prin care era anuntata amplasarea mai multor bombe in centrul comercial.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.