52 de persoane, blocate timp de 45 de minute in Roata Mare, din Parcul Tei. Pompierii nu au putut interveni cu scarile uriase

Ultimul update: Miercuri 04 Ianuarie 2017 07:19
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2017 14:31
Categorie: Actualitate

Cei care au vrut sa priveasca Bucurestiul de sus, in prima zi a lui 2017, au avut parte de o aventura terifianta: s-au blocat mai bine de 40 de minute in roata mare din Parcul Tei.

52 de persoane printre care si 17 copii au asteptat in cabine, sa reporneasca sistemul, dupa ce o pana de curent a dat peste cap si planul B de salvare: generatorul electric. Chemati de urgenta, pompierii nu au putut interveni cu scarile uriase, pentru ca solul prea moale nu permitea montarea lor langa roata.

Roata Mare din Parcul Tei se ridica la o inaltime de peste 60 de m. Dupa 45 de minute de incercari, specialistii au reusit sa reporneasca roata.

Parinte:Groaznic.
Reporter: Ati fost cu cea mica?
Parinte: Cu amandoua da, si cea mica si cea mare. Cea mica s speriat foarte rau.

Parinte: “Era foarte cald, era si soare se aburisera geamurile. Nu stiu cat a durat, dar noi am resimtit timpul triplu.”

Parinte: “Nu e normal ce se intampla. Cred ca am stat 45 de minute. S-a actionat greu. Nu ne-a sunat nimeni. Prietenii de jos care ne-au anuntat ca se intampla ceva.”

Comandantul detasamentului special de salvatori: "A fost o pana de curent in zona. Oamenii de aici au facut procedura, au si o alta sursa de curent, un generator dar a trebuit resetat calculatorul si roata a pornit. Oamenii au fost evacuati in siguranta. 35 de persoane adulte si 17 copii. avem scari si mai inalte de 66 de m cati are roata, dar avem o problema aici cu solul pentru ca e foarte moale solul. "

Director Parc: "Mecanicul mi-a comunicat ca a fost o fluctuatie de tensiune, a trebuit sa reseteze calculatorul. am vazut si eu eroarea. E prima data cand s-a intamplat si vom lua masuri. sunt revizii zilnice, lunare, saptamanale si anuale. In fiecare dimineata se face revizie zilnica la toate echipamentele, dupa perioada de gratuitate se va face revizie in fiecare luni. "

De sarbatori, accesul in Parcul de distractii Tei este gratuit pana pe 8 ianuarie. Din ajunul Craciunului si pana acum, au urcat in roata mare peste 30.000 de oameni. Modernizarea Parcului Tei a costat 14,3 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene. Iar zona de distractie, cu toate avizele necesare, a fost inaugurata in luna iunie.

 

 

Alarma cu bomba de la mall-ul Park Lake a fost falsa:
Alarma cu bomba de la mall-ul Park Lake a fost falsa: "Unii oameni au refuzat sa plece pe motiv ca le stricam sarbatorile"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Impuscat de politisti
Urmărire ca în filme în Capitală. Un bărbat a fost împușcat de poliție în zona fesieră
Peste 100 de artiști, reuniți la Convenția Tatuajelor din București: „E pielea mea”
Polițiștii bucureșteni au deschis focul asupra unui șofer. Refuzase să coboare din mașină
Trei urși au fost uciși de tren în comuna Livezi din Harghita
Fiica unui primar din Vrancea, prinsă la volan după ce a consumat droguri
Ce vor pune românii pe masa de Crăciun, în loc de porc. Un kilogram costă şi 80 de lei
incendiu sibiu
Incendiu uriaş în Sibiu. Avioanele care treceau prin zonă au fost alertate
Seism 2018: Cele 6 probleme descoperite de salvatori. De ce au intervenit cu întârziere
România, condamnată de UE din cauza gropilor de gunoi. Autoritățile au avut răgaz 10 ani
Viața unei fetițe de 8 ani, în pericol din cauza birocraţiei. "Mai are o şansă"
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină
Reacția administratorei hotelului care a ars în Timișoara: „Angajații sunt instruiți mai în joacă: studenți, repetenți”