52 de persoane, blocate timp de 45 de minute in Roata Mare, din Parcul Tei. Pompierii nu au putut interveni cu scarile uriase


Ultimul update: Miercuri 04 Ianuarie 2017 07:19
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2017 14:31
Categorie: Stiri actuale

Cei care au vrut sa priveasca Bucurestiul de sus, in prima zi a lui 2017, au avut parte de o aventura terifianta: s-au blocat mai bine de 40 de minute in roata mare din Parcul Tei.

52 de persoane printre care si 17 copii au asteptat in cabine, sa reporneasca sistemul, dupa ce o pana de curent a dat peste cap si planul B de salvare: generatorul electric. Chemati de urgenta, pompierii nu au putut interveni cu scarile uriase, pentru ca solul prea moale nu permitea montarea lor langa roata.

Roata Mare din Parcul Tei se ridica la o inaltime de peste 60 de m. Dupa 45 de minute de incercari, specialistii au reusit sa reporneasca roata.

Parinte:Groaznic.
Reporter: Ati fost cu cea mica?
Parinte: Cu amandoua da, si cea mica si cea mare. Cea mica s speriat foarte rau.

Parinte: “Era foarte cald, era si soare se aburisera geamurile. Nu stiu cat a durat, dar noi am resimtit timpul triplu.”

Parinte: “Nu e normal ce se intampla. Cred ca am stat 45 de minute. S-a actionat greu. Nu ne-a sunat nimeni. Prietenii de jos care ne-au anuntat ca se intampla ceva.”

Comandantul detasamentului special de salvatori: "A fost o pana de curent in zona. Oamenii de aici au facut procedura, au si o alta sursa de curent, un generator dar a trebuit resetat calculatorul si roata a pornit. Oamenii au fost evacuati in siguranta. 35 de persoane adulte si 17 copii. avem scari si mai inalte de 66 de m cati are roata, dar avem o problema aici cu solul pentru ca e foarte moale solul. "

Director Parc: "Mecanicul mi-a comunicat ca a fost o fluctuatie de tensiune, a trebuit sa reseteze calculatorul. am vazut si eu eroarea. E prima data cand s-a intamplat si vom lua masuri. sunt revizii zilnice, lunare, saptamanale si anuale. In fiecare dimineata se face revizie zilnica la toate echipamentele, dupa perioada de gratuitate se va face revizie in fiecare luni. "

De sarbatori, accesul in Parcul de distractii Tei este gratuit pana pe 8 ianuarie. Din ajunul Craciunului si pana acum, au urcat in roata mare peste 30.000 de oameni. Modernizarea Parcului Tei a costat 14,3 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene. Iar zona de distractie, cu toate avizele necesare, a fost inaugurata in luna iunie.

 

 

Alarma cu bomba de la mall-ul Park Lake a fost falsa:
Alarma cu bomba de la mall-ul Park Lake a fost falsa: "Unii oameni au refuzat sa plece pe motiv ca le stricam sarbatorile"
VIDEO PROTVPLUS.RO
crima Galați
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați
O ambulanţă a rămas blocată în noroi, în Vaslui. Pacientul la care mergea a murit
Sărăcia l-a împins să-și riște viața pentru un lemn de foc, dar a dispărut în râul Trotuș
Șoferul drogat care a lovit 3 mașini în București în timp ce se certa cu soția s-a sinucis
Sute de case inundate și drumuri blocate de ploile torențiale din țară
Restricții de trafic în București sâmbătă și duminică. HARTA zonelor afectate
furtuni în țară
Zonele lovite grav de furtunile de vineri. Pompierii au intervenit în 40 de localități
Apa Nova: În Pantelimon s-a înregistrat o ploaie ce apare o dată la 100 de ani
Imagini ireale cu un autobuz STB inundat în timpul furtunii din Capitală. Reacția călătorilor
Măsuri excepționale pentru vizita Papei în București. 50.000 de pelerini vor sosi
Cutremur la Academia de Poliţie. Culisele scandalului care a dus la demisia conducerii
Alerta peștelui stricat. Strategia prin care este scos la vânzare, deși este alterat