Anunț oficial făcut de RADET. Când vor fi închise toate magistralele din Capitală
În contextul unui val de nemulțumiri ale bucureștenilor rămași fără apă caldă și căldură în calorifere, RADET a anunțat vineri că va închide, rând pe rând, în primăvară, toate magistralele Capitalei.
Această decizie a fost luată pentru a se schimba țevile uzate, ce pot plesni în orice moment.
Asta înseamnă că timp de 2-3 săptămâni, fiecare casă privată sau obiectiv conectat la rețeaua publică va rămâne fără apă caldă. Conducerea RADET a convocat vineri la sediu peste două sute de muncitori, ca să ofere explicații și scuze pentru avariile din ultima perioadă.
În sala de ședință a regiei de termoficare au fost instalate, cu rol de recuzită, țevi care arată fidel starea infrastructurii din subteran: subțiate de timp și mâncate de rugină. Potrivit reprezentanților companiei, vanele au în medie 50 de ani și trebuiau înlocuite deja de trei decenii.
Un muncitor, chemat să își spună părerea despre cum se muncește în teren, verifică dacă măcar în amfiteatrul RADET oamenii au șanse să-și dea gecile jos. Între timp, directorii iau cuvântul despre situatii dramatice, cum sunt avariile majore care au lăsat spitale întregi fără apă caldă și căldură.
Ioana Stoica, lider sindical: „Nu e nimeni vinovat sau ca să zic așa toți suntem vinovați.”
Alexandru Burghiu, director RADET: „Astfel de zone afectate sunt mai multe decât fizic poate executa RADET-ul. Toată lumea întreabă de ce n-ați făcut astă vară. Dar aceste lucruri nu s-au mai făcut de foarte mulți ani, tocmai ca să nu deranjeze.”
"Deranjul" va începe, se pare, îndată ce vom ieși din iarnă, pentru că 80 la sută dintre probleme apar la țevile cu termenul de folosință de mult depășit.
RADET va închide toate magistralele din București
În contextul unui val de nemulțumiri al bucureștenilor rămași fără apă caldă și căldură în calorifere, RADET a anunțat vineri că va închide, rând pe rând, în primăvară, toate magistralele Capitalei.
Dacă planul curajos al RADET va fi pus în practică, în primăvară, când se oprește căldura la calorifere, va fi pus dop și țevilor de apă caldă. Rând pe rând, cele 9 magistrale ale Capitalei vor fi oprite și vor fi înlocuite țevile mari și medii de pe fiecare bucată. Unele au 1,20 m diametru. Actualul director spune că acum 20 de ani, ultima oară când s-a făcut în București o lucrare de asemenea amploare, opririle au lucrat 3 săptămâni. Intenția e că, de data aceasta, să intervină mai multe companii, astfel încât perioada de oprire să fie redusă la maximum.
Rămâne de văzut cum va pune Regia în practică aceste bune intenții. Directorii acceptă că oamenii din teren sunt în vârstă, prost plătiți și nu au echipamentele necesare. Unii se plâng că vin de acasă cu mănuși și lanterne.
Bărbat: „Ieșim în stradă să facem lucrarea și suntem înjurați de șoferi.”
Orașul București are peste o mie de puncte termice. RADET trimite energie termică spre aproape 600.000 de apartamente, adică un milion două sute de mii de locuitori.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!