Spitalul Fundeni, fără apă caldă și căldură. Avarii în mai multe zone din București


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2019 13:59
Data publicarii: Joi 28 Noiembrie 2019 13:53
Categorie: Stiri actuale
institutul fundeni

RADET a anunțat că mai multe zone din București au rămas fără apă și căldură, în urma unei avarii, timp de cel mult 24 de ore. Spitalul Fundeni, unde sunt internați peste 990 de pacienți, este afectat.

„RADET anunţă că, urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600 , veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore în zona Fundeni.

Cinci puncte termice si două instituții sunt afectate de această avarie. Precizăm că această magistrală ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă”, se menționează în comunicatul transmis de RADET.

Spitalul Fundeni, fără apă caldă și căldură

În acest moment, în Spitalul Fundeni sunt internați peste 990 de pacienți. Căldura în saloane se face prin aparatele de aer condiționat, iar în blocurile operatorii sunt boilere pentru încălzirea apei. În saloane nu există alimentare cu apă caldă.

Mai multe zone din București sunt afectate de avarii

„Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24.00 în cartierul Aviației, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziționată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din zona Nicolae Caramfil.

Magistrala are o vechime de 36 de ani. Menționăm că înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an.

Tot astăzi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă - conductă Dn400, rețeaua fiind veche de 54 de ani.

RADET își cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat, cu precizarea că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire și modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an”, au anunțat reprezentanții RADET.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO