RADET, precizări despre groapa în care au căzut 2 mașini. „Dacă vedeam, nu intram în ea”

25-11-2019 15:25

Un incident scandalos s-a petrecut în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, unde două maşini s-au prăbuşit într-o groapă.

Este vorba despre o lucrare RADET, despre care martorii spun că nu era semnalizată. Unul dintre şoferi a fost rănit uşor şi este în spital.

La rândul lor, cei din conducerea regiei susţin că au existat garduri de protecţie, dar că persoane necunoscute le-ar fi aruncat în groapă. Episodul vine în contextul în care tot mai mulţi locuitori din capitală sunt scandalizaţi că rămân frecvent fără apă caldă şi căldură din cauza avariilor.

Primult incident s-a produs pe Aleea Compozitorilor, la intersecţia cu bulevardul 1 Mai din Bucureşti. Groapa nu era semnalizată la ora 21.30, iar un şofer nu a văzut-o. A intrat cu totul în ea. La scurt timp, peste prima maşină a căzut o a doua.

"- Era semnalizată în vreun fel groapa? Sub orice formă, gard, plasă?
- Eu nu am văzut nimic. Că dacă vedeam ceva, nu intrăm în ea."

Primul şofer a fost rănit uşor la coloană şi este internat în spital. Martorii i s-au plâns viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, de proasta semnalizare a lucrărilor RADET din zonă.

"- Acum 3 zile am trecut cu această maşină pe aici. Era identic cum e asta de aici. Aşa era şi asta.
- Nu vă supăraţi. Asta este o lucrare semnalizată. Asta încerc să vă explic, pentru numele lui Dumnezeu, aşa arată o semnalizare. Înseamnă că persoane certate cu legea au distrus semnalizarea."

La fel spun şi cei din conducerea RADET. Maşinile au fost ridicate după 4 ore.

Reparaţia celor 70 de ţevi din subteran au fost terminate încă de vineri, însă abia luni au fost acoperite gropile. Motivul invocat de conducerea RADET: nu este o lucrare importantă, iar muncitorii nu au avut activitate în weekend.

Mai mult, un reprezentant al RADET a depus la poliţie o plângere penală pentru infracţiunea de distrugere. Şoferii trebuie să aştepte acum să fie stabilit vinovatul şi apoi pot să ceară daune.

Poliţia a amendat RADET cu peste 3.000 de lei pentru că autorizaţia Brigăzii Rutiere dată în cazul şantierului expirase.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO