ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul în care au murit doi tineri din Satu Mare. Au fost găsite droguri într-un rucsac

×
Codul embed a fost copiat

Sfârșit violent pentru doi îndrăgostiți din Satu Mare care s-au zdrobit cu motocicleta de o mașină, iar medicilor le-a fost imposibil să îi salveze.

Povestea s-a complicat și mai tare, când polițiștii ajunși la locul tragediei au găsit în bagajul băiatului metamfetamină și cannabis. Așadar, există suspiciunea că era cărăuș pentru rețea de droguri.

Tânărul în rucsacul căruia polițiștii au găsit aproape o jumătate de kilogram de droguri avea 20 de ani. Era pe motocicletă împreună cu iubita lui, o fată de 18 ani - elevă în clasa a XII-a.

Accidentul în care amândoi și-au pierdut viața a avut loc la ieșirea din Satu Mare, spre vama Petea - către Ungaria.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Băiatul s-a înfipit cu motocicleta într-o mașină care circula în față, în momentul în care șoferul acesteia a redus viteza la o trecere de pietoni. Potrivit martorilor, motocilistul nu a făcut nimic să evite impactul.

Polițiștii au cerut analize toxicologice în cazul tânărului, ca să vadă dacă era sau nu drogat.

Cert este că avea asupra lui metaanfetamină și cannabis. DIICOT verifică de unde avea stupefiantele. O ipoteză luată în calcul este că băiatul de 20 de ani era cărăuș într-o rețea de traficanți.

Cătălin Țone, fost șef Serviciul Antidrog București: „Cantitatea este una semnificativă și nu cred că vreun consumator dependent își cumpără jumătate de kilogram ca să îi ajungă pentru câțiva ani de zile. Este clar că transporta. Folosirea motocicletei este una uzuală și este considerată îl lumea traficanților ca fiind una dintre cele mai sigure pentru că presupune accesul în anumite zone unde nu se poate intra cu mașina. Vorbim de o rapiditate de deplasare printre mașini, parcări rapide”.

Polițiștii verifică și dacă iubita tânărului avea o implicare în trasportul drogurilor.

Cătălin Țone, fost șef Serviciul Antidrog București: „Modalitatea de a transporta drogurile având și însoțitor fie era pentru a se masca transportul și pentru a părea o simplă plimbare, fie chiar tânăra respectivă era implicată sub o formă sau alta în activitate și practic supraveghea acel transport sau era o garanție a transportului ținând cont de faptul că probabil traficanții aveau mai multă încredere în ea”.

Cei doi tineri - spun apropiații lor - erau împreună de un an. În clasa în care învăța fata, colegii au așezat mai multe lumânări și o fotografie de a ei.

Mara Mureșan, colegă de clasă: „Era una dintre cele mai bune persoane pe care le știam. Mereu zâmbea și făcea glume. Noi am zis că ne-am dorit să avem o relație ca și a lor și ne-am gândit că se va termina așa”.

Metamfetamina care a fost găsită în rucsacul băiatului este un drog foarte puternic, care se fabrică, în principal în Olanda și Belgia. Cannabisul este produs în multe țări europene, inclus în România.

Pe harta traficului de droguri, Satu Mare este un județ fierbine pentru că face legătura cu vestul Europei - cea mai importantă piață de desfacere pentru mai multe tipuri de substanțe interzise.

Situația s-a complicat de la începutul războiului din Ucraina, după ce - potrivit biroului pentru droguri al ONU - rețelele de criminalitate și-au adaptat rutele de transport prin România, iar Satu Mare are graniță și cu Ucraina.

Creșterea traficului de droguri în zona Satu Mare se vede și în comunicatele DIICOT - chiar dacă nu oferă imaginea de ansamblu a problemei. În iunie procurorii au destructurat o rețea internațională de trafic care funcționa pe ruta Olanda - Austria - Ungaria - România și care a introdus în țară peste 3 kilograme de amfetamină, ketamină și cristal- un drog deosebit de periculos.

Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
Citește și...
Un băiat și o fată au murit într-un accident de motocicletă, în Satu Mare. Într-un rucsac aveau o cantitate mare de droguri
Un băiat și o fată au murit într-un accident de motocicletă, în Satu Mare. Într-un rucsac aveau o cantitate mare de droguri

Un băiat de 20 de ani și o fată de 18 ani din Satu Mare au murit în urma unui cumplit accident de motocicletă. Iar la cercetări, anchetatorii au găsit în rucsacul lor o cantitate însemnată de substanțe interzise.

Recomandări
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro
Care este salariul unui europarlamentar. Diurna zilnică este de 350 de euro

La alegerile din 9 iunie, România își va vota primarii și europarlamentarii. 542 de candidați se luptă pentru cele 33 de posturi de la Bruxelles.  

Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje
Cât de greu este pentru un fermier român să obțină fonduri europene. Fermele cu certificat BIO au cele mai mari avantaje

”Fonduri UE pompate în agricultură”, PARTEA a II-a. Fermierii români trebuie să își ia consultanți buni ca să poată accesa fondurile europene. Depind de aceste sume, pentru că, prin activitatea lor, nu sunt eligibili în fața băncilor.    

De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului
De ce nava cargo care a scufundat un alt vapor în larg de Sf. Gheorghe a plecat imediat de la locul accidentului

Nava care s-a scufundat sâmbătă la 50 de kilometri în larg de Sfântu Gheorghe a fost lovită chiar de ambarcațiunea care a ajutat la salvarea echipajului.