Angajații unei mănăstiri din Suceava vor fi verificați de două ori pe zi cu etilotestul. Explicația Arhiepiscopiei

Ultima actualizare: 04-01-2021 20:28
După alcooltest, scăpa doar cu amendă. A cerut să-i fie luate probe biologice, iar ce a urmat e incredibil
Inquam/ Octav Ganea

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, anunță că la o mănăstire – fără a spune despre care lăcaș este vorba – „se va face o verificare zilnică a tuturor angajaților la începutul și sfârșitul programului de lucru, cu ajutorul etilotestului”.

Acțiunea vine în urma primirii unei scrisori de la o femeie care i-a semnalat arhiepiscopului că soțul ei vine beat acasă, deși lucrează la o mănăstire și că, de fapt, chiar călugării responsabili cu aprovizionarea îi dau să bea, scrie Obiectiv de Suceava.

„E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri (…) Poate reușiți să luați niște măsuri, știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva”, spune credincioasa respectivă, printre altele.

„Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri (...) va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, ÎPS Calinic, după care a atras atenția că se va proceda la verificarea cu etilotest.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO