Anchetă la morga spitalului din Brașov. Ce făceau angajații când murea un pacient
Suspiciuni de corupţie la morga Spitalului Judeţean Braşov. Procurorii au început o anchetă după ce mai multe firme de servicii funerare au reclamat ca angajaţii de la morgă ar favoriza anumite companii.
Vizata este şi Casa de Pensii Braşov care acordă ajutorul de înmormântare.
Procurorii au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean şi la Casa de Pensii, precum şi la sediile a trei firme de pompe funebre din Braşov. Apoi anchetatorii au descins în locuinţele la domiciliu a nouă reprezentanţi ai societăţilor vizate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Am ridicat înscrisuri, bunuri care privesc infracţiunile pe care le cercetăm. Fapte de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual”, a explicat Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, când un pacient murea în spital, angajaţii de la morgă anunţau prima dată firma de pompe funebre cu care aveau înţelegere. Rudele care veneau să ridice trupul neînsufleţit erau întâmpinate fie de asistenţi, fie de compania de servicii funerare, care se ofereau amabil să-i ajute cu înmormântarea. Scenariul nu a fost confirmat oficial.
”Au fost audiaţi colegii din departamentul prosectură. Trei colegi am înţeles. Nu putem confirma că cei de la prosectură au această practică. Putem confirma în schimb că din partea firmelor de pompe funebre s-au făcut anumite reclamaţii”, a transmis Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Braşov.
De la Casa Judeţeana de Pensii Braşov s-au ridicat mai multe documente pentru acordarea ajutorului de înmormântare. Deocamdată, cercetarea nu vizează persoane, ci fapte.
”La noi vin şi solicită ajutorul de deces după ce este deja făcută înmormântarea. La noi trebuie să facă dovadă că s-au achitat cheltuielile de deces. Deci, în 99,9% din cazuri vin după ce deja s-a consumat faptul în sine”, explică Delia Tarcolea, purtător de cuvânt Casa Judeţeană de Pensii Braşov.
Se pare că Direcţia Generală Anticorupţie a avut mai mulți ofițeri sub acoperire care au documentat acest dosar încă din 2015.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: spital, ancheta, procurori, angajati, perchezitii, morga, pompe funebre,
Dată publicare:
22-06-2018 17:29