A fost declanşată o anchetă după ce tânărul împuşcat în cap de un poliţist, după o cursă infernală prin oraşul Năvodari, a murit la spital.

S-a stins nevinovat, pentru că a făcut imprudenţa să se urce în maşina unui prieten, care conducea băut. Nu avea nici permis şi a fugit de poliţie. Au urmat câteva focuri de avertisment, apoi agenţii, au tras în autoturism.

Tânărul care s-a stins la 24 ore după ce a fost împuşcat în cap de un poliţist era din satul Gura Dobrogei, comună Cogealac. Avea acasă 3 copii, cel mai mic în vârstă de 3 ani. Soţia lui a fost ultima care l-a văzut în viaţă.

Soţia bărbatului împuşcat: "Era în tricou, în picioarele goale, a zis că rămâne să fumeze o ţigară şi vine în casă. A plecat de la noi din poartă cu acea maşină. Venise şoferul cu maşina respectivă. Vă daţi seama, sunt trei minori acasă, cel mai mic trei ani, cel mai mare opt ani."

Drama a avut loc în timpul unei urmăriri de aproape o jumătate de oră. Bărbatul s-a urcat împreună cu un prieten în maşina unui şofer de 32 de ani, după ce au participat la o petrecere. Greşeala lui a fost că a acceptat să-i însoţească pe cei doi, mai ales că cel de la volan nu avea permis şi era băut. Se pare că omul a făcut gesturi disperate pentru a-l determina pe şofer să oprească pentru ca în final să cadă chiar el victimă.

Socrul bărbatului împuşcat: "Nu ştia că are permis, că n-are permis. După câte am înţeles de la celălalt băiat care era în dreapta, ar fi încercat să-i tragă frâna de mâna, să strige la el să oprească, dar nu a oprit."

La un moment dat, maşina a trecut în mare viteză pe lângă un echipaj.

Zafer Sadâc, procuror criminalist: "Şoferul respectiv nu a oprit pentru control, a fost urmărit pe mai multe străzi din Năvodari. Au tras ambii lucrători de poliţie către vehiculul respectiv, a reușit să scape de urmărire întrucât individul a refuzat să oprească, s-a continuat urmărirea. La un moment dat lucrătorii de poliţie au pierdut autovehiculul din vedere, acesta având luminile stinse."

Poliţiştii au tras patru focuri de avertisment şi cinci în maşină. Un glonţ l-a lovit în cap pe pasagerul aflat pe bancheta din spate. Însă nici atunci şoferul nu a oprit. Camerele de supraveghere din Năvodari au suprins o parte din această cursă nebună.

Imagini în VIDEO.

Maşina urmărită de poliţie a trecut în viteză prin câteva sensuri giratorii şi intersecţii iar, într-un final, şoferul şi celălalt pasager au fugit pe câmp.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: "Aici îmi pare rău că a murit un om nevinovat, poate trebuie mai mult antrenament, trebuia să se tragă la roţi, nu direct în caroserie. Ei au ordin să oprească prin orice mijloc un autoturism dar aici, totuşi, nu să-i omori. Chiar dacă eşti atacat, nici atunci nu tragi în el, tragi la picioare, deci aşa e omeneşte."

Iniţial, responsabilul, prins azi noapte, a susţinut că maşina i-a fost furată, însă în urma audierilor a recunoscut ca el a fost, de fapt, la volan. Bărbatul a fost reţinut, în joi seară.