Documentare impresionante despre Revoluția din 1989, transmise de CNN

Ultima actualizare: 20-12-2019 08:01

Materialul face parte din campania „20 de ani de libertate” a Știrilor ProTV, care a fost difuzată în premieră în 2009. Materialele din această campanie au fost realizate de Romeo Diaconescu și de Cosmin Savu.

Postul de televiziune CNN dedică un program special împlinirii a 20 de ani de la Revoluția Română.

O echipa de jurnaliști se află în București și transmite de aici corespondențe și reportaje despre evenimentele din ’89 și schimbările prin care am trecut în ultimele două decenii. Corespondenții CNN au stat de vorba și cu o echipa a Pro TV, căreia i-au împărtășit impresiile despre țară noastră.

Corespondentul Fionnuala Sweeney și echipa CNN au filmat un reportaj în clădirea fostului Comitet Central. Jurnalista l-a intervievat pe fostul prim ministru Petre Roman, un martor cheie al evenimentelor din ziua de 22 decembrie. El a rememorat clipele decisive ale zilei și a condus-o prin birourile care au aparținut cândva soților Ceaușescu.

Pentru Petre Roman, momentul a fost unul extrem de emoționant. Membru fondator al Frontului Salvării Naționale, Român a retrăit momentele de acum 20 de ani și și-a amintit fiecare clipă întocmai.

Întrebările cheie ale Revoluției rămân fără răspuns chiar și pentru niște jurnaliști cu multă experiență.

Acum două săptămâni, o altă echipa a postului CNN a realizat în România o serie de reportaje și interviuri cu personalități care au trăit zilele Revoluției din primul rând.

În cadrul programului “Toamna Schimbării - România” , postul CNN va difuza și materiale realizate la fabrică de automobile Dacia Renault sau la Casa Poporului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO