Ambulanță răsturnată în Oradea după impactul cu o altă mașină. O asistentă, grav rănită la coloană după „ajutorul” martorilor

O ambulanță aflată în misiune s-a răsturnat pe un bulevard din Oradea, după ce a fost lovită de o autoutilitară. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
Asistenta, șoferul și pacientul din autospecială au ajuns la spital. Însă intervenția martorilor, care s-au grăbit să repună pe roți vehiculul pentru a-i ajuta pe răniți, se pare că a făcut mai mult rău.
În imagini surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum ambulanța, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a fost lovită de o autoutilitară. Vehiculul înaintase pe culoarea verde, dar ar fi trebuit să acorde prioritate autospecialei.
Liciniu Venter, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Bihor: „Ei veneau înspre Spitalul Județean, aducând un pacient cu suspiciune de accident vascular cerebral. În intersecție nu li s-a acordat prioritate, a lovit autospeciala, autospeciala s-a răsturnat.”
O asistentă, grav rănită după accident și intervenția martorilor
După ce s-a răsturnat, ambulanța a înaintat astfel câțiva metri și a izbit un autoturism aflat la semafor. În urma impactului, asistenta medicală, șoferul autospecialei și pacientul au fost răniți.
Liciniu Venter, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Bihor: „Din păcate, colega noastră este cu fractură de coloană, traumatism cranio-cerebral.”
Dr. Natalia Hrihorișan, șef adjunct UPU Oradea: „Starea ei actuală este, din punct de vedere hemodinamic, stabilă, dar leziunile sunt de gravitate crescută.”
Imediat după impact, martorii s-au grăbit să repună ambulanța pe roți.
Liciniu Venter, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Bihor: „N-au procedat bine. Probabil că au auzit strigăte din mașină și au vrut să scoată mai repede victimele din mașină.”
Col. Camelia Roșca - purtător de cuvânt ISU "Crișana": „În cazul producerii unui accident rutier, este contraindicat să mișcați victimele, deoarece acest lucru le poate agrava starea. Limitați-vă la a încerca să calmați victimele, spuneți-le să nu efectueze mișcări bruște, pentru a nu li se agrava starea.”
Dr. Natalia Hrihorișan, șef adjunct UPU Oradea: „Mobilizarea ei a putut crea agravarea leziunilor existente. Având în vedere că are fractură de coloană vertebrală, indicația este de imobilizare completă. Și acest lucru poate fi făcut doar de personal calificat.”
Femeia a rămas internată și urmează să fie supusă mai multor intervenții chirurgicale. Colegul ei și pacientul din ambulanță au primit îngrijiri, apoi au fost lăsați să plece acasă. Ceilalți doi șoferi implicați în accident au scăpat teferi. Conducătorii auto au fost testați de polițiști și nu consumaseră băuturi alcoolice.