Ambasadorul SUA la Bucuresti: Faptul ca un condamnat a fost ales primar transmite un mesaj periculos partenerilor Romaniei

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
hans klemm agerpres

Faptul ca persoane care au probleme cu justitia au castigat alegerile locale "transmite un mesaj periculos catre SUA, catre partenerii internationali ai Romaniei si catre cetateni", a declarat, miercuri, ambasadorul SUAla Bucuresti.

"Cred ca se transmite un mesaj periculos catre SUA, catre partenerii internationali ai Romaniei si catre cetatenii romani cand politicieni care au fost, in acest caz, investigati, judecati si apoi condamnati la inchisoare sunt alesi primari", a afirmat Hans Klemm, potrivit Agerpres.

"Votantii romani au vorbit. Au ales candidatul care le-a placut cel mai mult. Este greu sa inteleg modul in care ei au gandit, dar acum alesii au sansa sa faca tot ce pot pentru cei care i-au pus in functie", a adaugat Klemm.

El a spus ca partidele politice trebuie sa se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie.

"As incuraja partidele sa selecteze candidatii care vor reprezenta Romania viitorului", a completat Klemm.

In opinia sa, problemele cu justitia ale unor alesi ies in evidenta intr-un context in care DNA este un exemplu de lupta impotriva coruptiei in regiune.

"Romania a fost o insula de stabilitate in aceasta parte a lumii. (...) A fost vazuta in regiune ca model pentru lupta impotriva coruptiei. (...) DNA a fost rugata de alte tari sa asigure asistenta in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei", a adaugat ambasadorul SUA la Bucuresti.

Ambasadorul s-a intalnit miercuri cu studenti ai Universitatii din Bucuresti, unde a sustinut discursul "NATO in the 21st Century" si a raspuns intrebarilor studentilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO