Cât a costat cabana Caraiman. Alexandru Tomescu, violonist: „Intenționez să fac din aceasta un loc model”
Aflată în paragină de multă vreme, cabana Caraiman are un nou proprietar.
Marele violonist Alexandru Tomescu a cumpărat-o cu aproape 200.000 de euro. Cu o spectaculoasă vedere în Bucegi, cabana a fost zeci de ani adăpost și loc de odihnă pentru drumeți.
Muzicianul are în plan să o renoveze pentru cei care ajung în zonă.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Negocieri pentru Cabana Caraiman
Într-un peisaj suberb, în vârf de munte, marele violonist Alexandru Tomescu a susținut în vară un concert la cabana Caraiman.
După mai bine de șase luni de negocieri a reușit să devină proprietarul ei. Clădirea era deținută de un englez care a cerut 200.000 de euro și încercă să o vânda de trei ani.
Muzicianul, un iubitor al muntelui, a cumpărat-o cu un preț puțin sub cel cerut.
Alexandru Tomescu, violonist: „Intenționez să fac din această cabană un loc model. Va fi o restaurare ca la carte. Cabana a împlinit 85 de ani anul acesta. Prioritatea numărul unu pe termen scurt este refacerea drumului de acces. El n-a mai fost întreținut de peste 20 de ani. Voi putea aduce materialele necesare restaurării. Vara la munte este foarte scurtă, așa că tot șantierul va trebui să se desfășoare ca un fulger. Vreau ca această cabană să fie făcută ca la carte și acest lucru nu va dura puțîn, dar sunt sigur că așteptarea va merita".
Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România: „Pe lângă atracția pe care o va avea față de turiști și pe lângă serviciile pe care le va oferi, pentru că e clar că turiștii au nevoie să meargă acolo să doarmă, să servească un ceai, să povestească, să trăiască amintiri despre munte, cu siguranță va avea poate și o parte în care atunci când va fi închisă din cauza vremii nefavorabile. Turiștii să se poată adăposti în caz de situații deosebite”.
Cabana aflată la 2.000 de metri altitudine era în paragină de mulți ani.
În prezent, în zona înalta a munților Bucegi turiștii se pot caza doar la cabana Piatra Arsă și la cabana Omu, care este deschisă însă doar vara și are numai câteva paturi.
Cabana Babele, care ieșise oricum din circuitul turistic, a fost scoasă la vânzare cu peste un milion de euro.