Alexandru Rafila: Aproximativ 80 de refugiați sunt internați în spitalele de la noi. Care e situația bolilor infecțioase
Refugiații cu probleme medicale sunt internați în spitale, iar sistemul sanitar nu întâmpină probleme deosebite, a anunțat ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Aproximativ 80 de refugiați din Ucraina sunt internați în prezent, a spus el.
„În momentul de faţă, numărul de solicitări la nivelul sistemului de sănătate este redus. Au fost 107 solicitări la serviciile de ambulanţă, 177 de persoane s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe şi circa 80 de persoane sunt internate în momentul de faţă în spitalele din România”, a declarat Rafila sâmbătă după amiază, într-un briefing de presă al Guvernului, potrivit news.ro.
Alexandru Rafila a explicat că, fiind vorba despre un număr redus de solicitări, sistemul medical românesc nu se confruntă cu probleme privind acordarea asistenţei sanitare cetăţenilor veniţi din Ucraina.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Alexandru Rafila a subliniat că autorităţile sunt interesate „în mod deosebit” de posibilitatea de a face evaluări medicale celor care ajung în centrele gestionate de ISU, astfel încât să poată fi identificaţi refugiații care intră în ţară şi mai ales copiii care suferă de boli transmisibile.
„Nu avem probleme deosebite până în momentul de faţă în ceea ce priveşte afecţiuni pentru care suntem alerţi, dar nu trebuie să fim exageraţi, în ceea ce priveşte posibilitatea de apariţie a unor cazuri de poliomielită sau de difterie pe teritoriul României. Ştim că în Ucraina, din cauza acoperirii vaccinale reduse, exista acest pericol şi au existat probabil şi cazuri de infecţie care nu ştim în ce măsură au fost evidenţiate de autorităţile ucrainene, dar autorităţile de sănătate publică colaborează cu Inspectoratele judeţene pentru situaţii de Urgenţă încât să poată să evalueze orice caz suspect legat de aceste boli transmisibile”, a adăugat Rafila.
Acesta a menţionat că şi pacienţii oncologici care vin din Ucraina pot primi asistenţă medicală în centrele specializate din România.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: refugiati, razboi in ucraina, alexandru rafila,
Dată publicare:
26-03-2022 14:00