Starea românului suspect de febră tifoidă. Este izolat la Institutul Victor Babeş
A fost alertă marţi seară pe Aeroportul Henri Coandă. 194 de persoane au fost izolate într-o aeronavă, din cauza unui bărbat suspect de febră tifoidă.
Soţia acestuia a cerut ajutor la 112 şi a povestit că bărbatul se întorcea din Africa şi se simţea foarte slăbit. Bolnavul, transportat de urgenţă la Institutul Victor Babeş, a spus că a suferit de această boală infecţioasă acum câteva luni, dar că s-a tratat. Analizele bărbatului vor ajunge la Institutul Cantacuzino pentru un diagnostic precis.
Avionul companiei Turkish Airlines trebuia să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă la ora 20:05 după cum era indicat pe tabelă. Aeronava a aterizat cu 20 de minute mai devreme, iar un apel la 112 a anunţat că un pasager prezintă simptome de febră tifoidă. Bărbatul de 62 de ani este român şi se întorcea din Guineea unde a fost tratat pentru febră tifoidă, le-a declarat autorităţilor, dar se simţea foarte slăbit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Raed Arafat: “Declanşarea acestei situaţii a pornit de la un telefon care a venit prin 112 de la soţia pacientului.”
Nu a durat până când autorităţile să pună în aplicare procedurile specifice în astfel de cazuri.
Raed Arafat: “Aeroportul a aplicat o procedură de când era Ebola acum câţiva ani, o procedură foarte corectă de a scoate avionul către o zonă izolată şi de a aştepta decizia autorităţilor sanitare. Am avut un medic la bordul aeronavei care a consultat pacientul după care am discutat cu el prin sistemul de comunicaţii cât aeronava era închisă.”
Medicii şi-au dat în scurt timp seama că nu au de-a face cu un pericol, aşa că au luat decizia ca toţi cei 193 de pasageri să coboare în siguranţă. Iar bărbatul care se simţea rău a fost transportat la spitalul Victor Babeş pentru investigaţii suplimentare.
Sorina Pintea: “Specialiştii spun că nu se transmite prin aer, doar pe cale digestivă există probleme.”
Bărbatul, muncitor în construcţii, este în acest moment izolat la Institutul Victor Babeş până când infecţioniştii vor primi rezultatele testelor trimise la Institutul Cantacuzino.
Lazăr Ștefan, Spitalul "Victor Babeş": ”Va primi tratament, va fi urmărit, este îndelungat, iar la sfârşit să ne asigurăm că nu este purtător al acestui microb. Până în momentul de faţă nu avem niciun element sugestiv pentru acest diagnostic. Ei ne vor spune dacă pacientul a avut vreodată această boală.”
Corneliu Popescu, medic specialist: ”Pacientul este foarte slăbit, ca şi când are o boală care îl consumă sau a avut o boală care l-a consumat, a scăzut în greutate în ultimele luni, se mobilizează cu dificultate.”
Anul acesta, în România, au mai existat două cazuri de febră tifoidă. În mod normal, persoanele suspecte de astfel de afecţiuni nu au voie să călătorească.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!