În ce stare este românul cu simptome de febră tifoidă din cauza căruia un avion a fost izolat la sol


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 17:49
Categorie: Stiri actuale
aterizare_urgenta

A fost alerta marti seara pe Aeroportul Henri Coanda. 194 de persoane au fost izolate intr-o aeronava, din cauza unui barbat suspect de febra tifoida.

Bărbatul, muncitor în construcţii, este în acest moment izolat la institutul Victor Babeş până când infecţioniştii vor primi rezultatele testelor trimise la Institutul Cantacuzino. Anul acesta, în România, au mai existat două cazuri de febră tifoidă. În mod normal, persoanele suspecte de astfel de afecţiuni nu au voie să călătorească. 

Specialiştii spun că nu există niciun pericol de transmitere a febrei tifoide prin aer a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în contextul în care un pasager al unei aeronave care venea de la Istanbul spre Bucureşti prezenta simptomele acestei boli.

"Specialiştii spun că nu există niciun pericol de transmitere a acestei boli prin aer. Prin urmare şi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă. (...) Procedurile au fost respectate întocmai. Orice suspiciune impune aplicarea unor reguli care au fost aplicate întocmai de aceea pacienţii au fost blocaţi în avion până la clarificarea situaţiei", a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul sănătăţii a spus că pasagerul a fost transportat la spitalul Victor Babeş, iar ceilalţi pasageri au fost evacuaţi în siguranţă.

"Pacientul arăta destul de rău, era palid. Spunea că a fost diagnosticat în urmă cu o lună. (...) Spunea că i s-au făcut analize, că analizele îi sunt bune. A fost preluat şi transportat la Victor Babeş, unde i se vor face investigaţii suplimentare", a explicat ministrul.

O aeronavă Turkish Airlines care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti a fost izolată la sol marţi seară din cauza unui pasager care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pasagerii au fost debarcaţi în jurul orei 21,50. Potrivit sursei citate, pasagerul cu simptome de febră tifoidă este român.

Pasagerul de la bordul aeronavei este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni, se arată într-o informare de presă a Ministerului Sănătăţii.

 

"În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că un pasager aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă. Sub coordonarea directă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situaţii. Din echipa prezentă la aeroport a făcut parte şi Ion Iordănescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor. În urma acestor proceduri s-a constatat că pasagerul suferise de febră tifoidă cu o lună în urmă şi este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni. Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare", se arată în informare.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO