Alertă în Bihor. Angajații unei ferme s-au intoxicat cu monoxid de carbon după o dezinsecție
A fost alarmă de gradul zero la o fermă de pui din Bihor. Panica s-a instalat după ce mai multe angajate au început să aibă simptomele unei intoxicaţii severe.
În hală abia se făcuse o dezinsecţie şi toată lumea s-a gândit la ce e mai rău după tragedia de la Timişoara, când au murit doi copii şi mama unuia dintre ei.
Specialiştii sosiţi la faţa locului au stabilit, însă, că a fost vorba despre o intoxicaţie cu monoxid de carbon, din cauza ventilaţiei slabe din hala.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Incidentul a avut loc într-o hală a unei ferme de pui din Ciumeghiu, judeţul Bihor. Angajaţii se aflau la lucru şi aşteptau marfa, când, dintr-o dată, opt femei au început să prezinte stări de rău.
Bărbat: "La schimbarea seriilor de pui, se face dezinsecţia. Şi probabil că n-o fost aerisita hala cum trebuie."
După tragedia de acum câteva săptămâni, de la Timişoara, când doi copii şi mama unuia dintre ei au murit după o dezinsecţie, oamenii s-au gândit la ce e mai rău.
Bărbat: "Li s-a făcut rău şi a venit ambulanţa, li s-a administrat ceva antidot".
Cei 18 angajaţi care se aflau la munca au ieşit din încăpere până la sosirea echipajelor de intervenţie. Şapte din cele opt persoane care simţeau rău au fost transportate la spital, dar nu au fost internate.
Dr. Adriana Bălan, medic UPU Oradea: "Sunt în investigaţii, sunt stabile hemodinamic şi respirator şi urmează a fi evaluate şi a stabili atitudinea terapeutică ulterioară."
Pompieri, specialişti în substanţe toxice şi inspectori de la DSP veniţi la faţa locului au făcut verificări.
Camelia Roşca, ISU Crisana: "Victimelor le-a fost administrat oxigen. S-a detectat prezenţa monoxidului de carbon acumulat din cauza faptului că halele clădirii respective nu au fost ventilate corespunzător. Hale dotate cu un sistem de încălzire pe gaz."
Patronul firmei este de părere că cineva nu şi-a făcut treaba corespunzător.
Iosif Pazuric, patronul fermei: "S-a consumat oxigenul şi n-a fost aerisită hala. O să verificăm."
După ventilarea halei, aerul a devenit, din nou, respirabil, iar muncitorii s-au întors la muncă.