Agresoarea Cristinei Joia a reușit să scape de arestul la domiciliu. Ce spun autoritățile

Ultima actualizare: 12-01-2021 17:38
Agresoare

Agresoarea care a lovit-o pe Cristina Joia, designerul emisiunii „Visuri la cheie”, a contestat decizia de plasare în arest la domiciliu.

La sfârșitul anului trecut, femeia fusese plasată în arest la domiciliu de magistrații Judecătoriei Sectorului 4, însă a contestat decizia la Tribunalul București și a obținut o decizie favorabilă.

Mai mult, aceeași instanță a dispus anterior arestarea preventivă a agresoarei.

„Admite contestaţia formulată de inculpata A.N.Ș. împotriva încheierii din data de 30.12.2020 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi rejudecând în fond: În baza art. 348 alin. 1 C.p.p. raportat la art. 207 alin. 6 C.p.p. şi art. 242 alin. 2 C.p.p. referire la art. 211 şi urm. C.p.p. înlocuieşte măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata A.N.Ș. cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, de la data de 07.01.2021 la 07.03.2021, inclusiv”, se arată în decizia definitivă a tribunalului.

Potrivit Codului de procedură penală, femeia este obligată să respecte o serie de dispoziții legale. Dacă le va încălca, instanța poate dispune întoarcerea în arest la domiciliu sau în stare de arest preventiv.

Pe durata măsurii controlului judiciar, femeia nu are voie să depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, judecătorului de cameră preliminară sau instanţei de judecată și să nu se apropie de persoana vătămată și de martorii din acest dosar.

Cum s-a derulat întregul incident
 

Un minut și 30 de secunde. Atât a durat scena plină de violență, surprinsă de camerele de supraveghere ale magazinului.

Cristina Joia intrase în zona raionului de fructe și legume, fără să se mai gândească la discuția de mai devreme, când îi atrăsese atenția agresoarei că a parcat neregulamentar și că a blocat, practic, accesul în parcare. Nu și-a imaginat că va fi atacată brutal.

În imagini se vede foarte clar momentul în care femeia de 34 de ani pătrunde în aceeași zonă a magazinului, face trei pași, și o atacă pe Cristina Joia. A fost suficientă o singură lovitură violentă dată cu mâna dreaptă, pentru ca victima să fie doborâta la pământ și rănită grav.

Cinci secunde mai târziu, atacatoarea a ieșit din magazin și a dispărut, fără să îi pese de starea victimei. Angajații au rămas înmărmuriți. Cristina Joia a început să sângereze abundent și, deși era evident că are nevoie de ajutor, o femeie a trecut pe lângă ea, a privit-o și a plecat mai departe.

Ulterior un bărbat, probabil agentul de pază care era ieșit din clădire, i-a adus câteva șervețele ca să își șteargă fața plină de sânge.

Alertate cu apeluri la 112, echipele medicale și de poliție au ajuns la fața locului. Cristina Joia a primit îngrijiri, iar apoi a fost transportată la spital, unde a fost operată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO