Ce mesaje au gasit pe usi clientii localurilor din Centrul Vechi al Capitalei. Afacerile dispar una cate una

Ultimul update: Joi 03 Decembrie 2015 00:06
Data publicarii: Luni 30 Noiembrie 2015 18:33
Categorie: Actualitate

Una cate una au inceput sa dispara afacerile din cladirile cu bulina, aflate in centrul vechi al Capitalei.

Patronii care au primit somatii de la primarie sunt obligati sa inchida in 24 de ore de la instiintare. Asa se face ca unele strazi, animate pana in urma cu cateva zile, au devenit pustii in centrul Bucurestiului.

Strada Franceza era una dintre cele mai animate zone ale centrului vechi. Acum e liniste. Somati, patronii si-au inchis afacerile.

Si Lipscani s-au pus lacate pe usi si in geamuri au aparut anunturi prin care oamenii sunt informati de inchiderea sediului.

In urma somatiilor primite de la Primaria Capitalei in centrul vechi au fost inchise in ultimele zile cel putin 10 afaceri. Vorbim de restaurante, baruri si magazine care isi desfasurau activitatea in cladirile cu bulina rosie. Patronii au pus afise in care anunta fie ca au renuntat la afacere, fie ca si-au mutat sediul.

Exista insa si situatii in care desi au primit somatie, patronii nu au inchis localurile. Ei spun ca imobilele in care sunt spatiile lor au fost consolidate, dar nu au fost trecute in lista primariei cu spatii expertizate tehnic.

Intr-un alt imobil de pe Lipscani, considerat pericol public, functioneaza un bar. Pana acum cateva zile era si un magazin, care a fost insa inchis. Am incercat sa aflam daca localul este periculos pentru clienti, dar angajatii ne-au spuns ca patronul nu poate fi contactat.

Cei care trec prin centrul vechi vad cum afacerile dispar pe rand.

Bucurestean: ''Mi se pare o lege foarte buna pentru ca aceste cladiri nu sunt deloc sigure si lumea nu ar trebui sa stea in ele pana nu sunt reconsolidate. Siguranta populatiei este cea mai importanta si dupa ceea ne gandim si nla profituriu si la tot ce tine de turism".

Bucurestean: ''Unde este intr-adevar gradul mare de periculozitate este indicat gandindu-ne ca noi suntem pe o falie de cutremur, este indicat ca salvezi vietile oamenilor. Dar unde este cazul. Este pitoresc. Numai la Paris mai vezi cladirile astea si tot ce este aici''

Bucurestean: ''Nu am vazut localuri inchise, dar am vazut multe foarte bine renovate. Asta ramane celor cu expertizarea sa se pronunte ca e asa sau e consolidat''

Reprezentantii primariei au somat patronii care isi desfasoara activitatile in 162 de cladiri cu bulina rosie. In Bucuresti sunt insa 366 de imobile incadrate in clasa 1 de risc seismic si care reprezinta pericol public. Potrivit unei legi care a intrat recent in vigoare, spatiile publice din aceste cladiri trebuie inchise.
 

Zeci de restaurante si baruri, obligate sa se mute. A fost promulgata legea care interzice activitati in cladiri cu bulina
Zeci de restaurante si baruri, obligate sa se mute. A fost promulgata legea care interzice activitati in cladiri cu bulina
VIDEO PROTVPLUS.RO
asistat social vaslui
Primele explicații ale asistatului social din Vaslui care a sunat la 112 pentru a fi deszăpezit
Intervenție riscantă a pompierilor la o casă în flăcări. În interior se afla o butelie
Un șofer care a făcut pană în Sălaj, ajutat de polițiști. Mesajul agenților
Parchetul General a făcut precizări despre efectele deciziei CCR privind protocoalele SRI
Imagini apocaliptice pe Transalpina. Vântul a atins 100 de km/h. VIDEO
Prună, despre recursul compensatoriu: "În varianta iniţială ar fi ieşit 1700, nu 11.000”
Dan Dungaciu
Dan Dungaciu, despre Brexit: "Cred că există o mare frustrare în Marea Britanie"
Reacţia Jandarmeriei după ironiile la adresa clipului despre Eminescu. "Patul lui Procust"
Răsturnare de situaţie în cazul semafoarelor "sabotate". Ce au descoperit anchetatorii
Flăcări uriaşe într-un bloc din Timişoara. Oamenii au fugit, îngroziţi
Marinar, căutat în Dunăre. Acțiunea de salvare se desfășoară cu dificultate
APADOR-CH consideră ”ridicol excesul de zel al poliției” în cazul protestului cu vopsea