Adi Minune nu poate justifica 100.000 de euro. ANI a sesizat ANAF


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 12:03
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2011 11:32
Categorie: Stiri actuale

Inspectorii Agentiei de Integritate au constatat ca manelistul Adi Minune nu poate justifica suma de 100.000 de euro. Aceasta este diferenta dintre veniturile dobandite si cele realizate, in perioada mandatului de consilier local la Stefanestii de Jos.

De asemenea, Adi Minune este suspectat ca a facut tranzactii bancare suspecte de 800.000 de euro. Averea verificata de ANI a fost dobandita in perioada iulie 2008-decembrie 2010, se arata intr-un comunicat al Agentiei.

Of, viata lui! Consilierul Adi Minune a castigat doar 940 de lei in 2010

In urma verificarii, inspectorii de integritate au stabilit si ca exista elemente privind posibila incalcare de catre Adi Minune a obligatiilor fiscale privind veniturile din activitati comerciale, din salarii si din drepturi de proprietate intelectuala.

De asemenea, s-au incalcat dispozitiile privind declararea in termenul legal, in vederea impozitarii, a dobandirii unui teren arabil in suprafata de 5.000 mp. Acest teren este situat in extravilanul comunei Afumati si a fost cumparat in august 2010.

Adrian Minune, acuzat de favorizarea infractorului. Risca 7 ani de puscarie

Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune, este in prezent consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos. Inspectorii de la ANI vor verifica si averile sotiei sale, a fiului si a doua dintre fiicele manelistului.

Totodata, ANI a decis sesizarea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru verificarea tranzactiilor suspecte, precum si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru stabilirea obligatiilor fiscale privind veniturile din activitati comerciale, din salarii si din drepturi de proprietate intelectuala realizate de Adrian Simionescu.

Mai multe informatii si pe www.incont.ro

Manelistul a mai fost cercetat o data pentru aceste fapte, insa Parchetul Judecatoriei Buftea a dispus neinceperea urmaririi penale, desi el era acuzat de fals in declaratii. "Prin rezolutia emisa la data de 24.01.2011, procurorul de caz a apreciat ca fapta domnului Simionescu Adrian exista, dar aceasta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, motiv pentru care s-a aplicat o sanctiune administrativa in cuantum de 1.000 lei", se arata intr-un comunicat al ANI, care a inceput o noua verificare in cazul lui Adi Minune.

VIDEO PROTVPLUS.RO