Acuzații incredibile ale fostului şef al poliţiei din Centrul Vechi: "Un sistem paralel". Ce spun superiorii săi

Ultima actualizare: 21-10-2020 19:51

În plină explozie a cazurilor de Covid în Capitală, fostul șef al poliției din Centrul Vechi face acuzații incredibile.

Comisarul șef susține că i s-a transmis să nu mai facă verificări și să nu mai dea amenzi în localurile din așa numitul "pol al distracției din București".

Iar agenții care ar fi călcat pragul unor cluburi ar fi fost avertizați să nu mai deranjeze anumiți oameni de afaceri. Și, pentru că devenise incomod, i s-a luat funcția.

Poliția Capitalei transmite însă că măsura a fost luată tocmai pentru că titularul nu-și îndeplinea atribuțiile și nu a oprit recent o petrecere care a avut loc sub nasul lui.

Cristian Ghica, fost șef al Poliției Centrului Vechi: ”Mi-au cerut să nu mai desfășurăm controale la agenții comerciali. Să nu se mai facă verificări, pentru că au fost sancționate cu sume foarte mari. Ne-a cerut să ne dăm la o parte, pur și simplu, în ultima vreme, am început să sechestrăm și bunurile și banii rezultați în urma vânzării lor și atunci lucrurile s-au acutizat, solicitările s-au înmulțit din ce în ce mai persuasiv”.

Cristian Ghica a fost șeful secției de poliție din Centrul Vechi al Capitalei încă de la crearea acestei echipe, anul trecut.

Comisarul spune că, odată cu pandemia, au început și presiunile.

Cristian Ghica: ”Am refuzat să primesc un telefon de serviciu după o întâlnire cu patronii din Centrul Vechi ca să fiu sunat direct de patronii din Centrul Vechi. Practic le asiguram o poliție privată, un sistem paralel cu 112, iar normalitatea este atunci când cineva are o problemă sună la 112, era ilegal să răspund la apelurile acestor patroni”.

Pentru că nu s-a supus, ar fi fost înlăturat. În acest moment, este adjunct la Secția 7 de Politie.

Cristian Ghica: ”Mutarea mea este rezultatul încercărilor repetate de a opri ce se întâmplă în Centrul Vechi. Semnalul meu este cu privire la această modalitate de Ev Mediu. Detașarea este pentru a scăpa de omul respectiv și atât, problema rămâne”.

Cel care i-ar fi transmis "directiva" ar fi șeful poliției din Sectorul 3, superiorul său.

 

Și alți polițiști spun că au fost supuși presiunilor

 

Direct interesat de protejarea unor afaceri ar fi fost viceprimarul Bucurestiului, Aurelian Bădulescu. Acesta vine însă cu propria versiune și spune că:

Acolo vorbim de o activitate infracțională a unui grup de polițiști care luau bani de la unii patroni de cluburi ca să-i închidă pe alții".

Șeful Poliției Sector 3 a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc. Iar Poliția Capitalei a precizat, printr-un comunicat, că detașarea vine pe fondul unui management defectuos, nu altceva.

Concret, că polițiștii din Centrul Vechi au stat cu mâinile în sân când se dădeau petreceri chiar sub nasul lor, în loc să acționeze.

Așa s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când zeci de tineri se distrau fără să respecte nicio măsură de protecție.

Poliția Capitalei mai susține că lui Cristian Ghica ”nu i s-a solicitat, în nicio circumstanță, să nu întreprindă demersurile legale în situația în care sunt constatate fapte de natură penală sau contravențională”.

Sub protecția anonimatului însă și alti ofițeri și agenți acuză că au fost supuși la presiuni.

Situația ar trebui să fie lămurită inclusiv de DNA, unde a ajuns o sesizare din partea agenților și a fostului lor șef.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO