Prefectul Capitalei, despre obligativitatea purtării măștii de protecție în Centrul Vechi. Când s-ar putea lua o decizie

Ultima actualizare: 03-08-2020 13:38
Polițiștii și jandarmii, pregătiți de controale aspre și amenzi în Centrul Vechi. Patron: Cu 3 ore de vânzare, nu poți trăi
StirilePROTV

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat, luni, pentru Știrile Pro TV, că ar putea propune, în Comitetul pentru situații de urgență, obligativitatea purtării măștii de protecție în Centrul Vechi în intervalul 19.00-23.00.

Cojanu a precizat că a fost plecat în concediu, timp de șapte zile, din cauza unei probleme medicale, dar că activitatea în Prefectură a fost asigurată de subprefectul Capitalei, care, dacă ar fi fost cazul, ar fi convocat Comitetul pentru situații de urgență.

"Am fost în concediu, plecat din țară, pentru o problemă medicală, ca să punem punct acestor speculații. În toată această perioadă, Prefectura a fost asigurată în orice colțișor, ca să spunem așa, iar Comitetul pentru situații de urgență era condus de domnul subprefect. Dacă dânsul considera că era nevoie de convocarea Comitetului, o făcea. A fost o solicitare din partea viceprimarului Bădulescu, iar în urma acestei solicitări, subprefectul a făcut o solicitare DSP-ului, și așteptăm în cursul zilei de azi, până la ora 14.00, să ne vină un răspuns în acest sens", a precizat prefectul Capitalei.

În legătură cu introducerea unei măsuri privind obligativitatea purtării măștilor de protecție în Centrul Vechi, Gheorghe Cojanu a precizat că, în funcție de ce va decide DSP, vor fi analizate mai multe variante.

"În Comitetul pentru situații de urgență al municipiului București, în funcție de ce va decide DSP-ul, vom lua o decizie. Că vor fi pentru sau împotriva izolării unei zone în București, vom vedea. Propunerea viceprimarului Aurelian Bădulescu era să se poarte mască în Centrul vechi și în intervalul până la ora 23.00. Am putea stabili și noi un program, de exemplu între 19.00 și 23.00, este o propunere a mea, o să vedem cum o va împărtăși și Comitetul, să se poate mască în timpul deplasării în Centrul Vechi", a precizat Cojanu.

În cazul în care s-ar lua o astfel de decizie în cadrul ședinței Comitetului de urgență, măsura ar intra în vigoare imediat după publicare, respectiv în această noapte sau marți dimineață, a mai spus prefectul Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO