ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 10 mașini de pe A1

Ultima actualizare: 09-01-2022 20:24

Au fost momente dramatice duminică, pe Autostrada A1, în apropierea celei mai mari vămi din vestul țării, Nădlac 2. 10 mașini au fost implicate într-un accident în lanț.

Un șofer a văzut prea târziu ultimul TIR care aștepta în coloană să iasă din țară. Bărbatul a reușit să evite impactul, dar cel care venea din spate a agățat camionul. Ulterior alți opt șoferi au intrat unii în alții. Vama Nădlac 2 a fost blocată timp de două ore.

Accidentul a avut loc cu doar câteva sute de metri înainte de intrarea în Vama Nădlac 2. Din cauza ceții, vizibilitatea era extrem de redusă.

TIR-ul aștepta să iasă din țară. Era în coloană, pe prima bandă, cu avariile pornite. Primul șofer care a ajuns în zonă după el a reușit să îl evite, dar al doilea, în timp ce frâna, s-a răsucit pe șosea și a agățat spatele remorciii. Impactul a fost extrem de violent, plafonul mașinii a fost smuls, iar fața și spatele distruse, totuși șoferul a scăpat cu răni ușoare.

Șofer: „Mașina mea are daună totală, colțul din spate de la vagon mi-a rupt stâlpul din față și mi-a luat toată partea și mi-a adunat-o acolo în spate. Unde se vede era polei și ceață, abia se vedea în față.”

A urmat un coșmar, la câteva minute, alte opt mașini au intrat una în alta și s-au lovit serios.

Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad: „A fost rănit ușor un pasager dintr-un autoturism înmatriculat în Bulgaria. Niciunul dintre conducătorii auto implicați în evenimentele rutiere nu consumase alcool.”

Două ore a durat blocajul, timp în care traficul a fost deviat. Vama Nădlac 2 a fost paralizată în acest timp. În ultimele 24 de ore numai pe acolo au ieșit din țară peste 50.000 de persoane cu 15.000 de autoturisme.

De altfel, mai multe puncte de frontieră, în special din vest, au fost aglomerate duminică. Unii dintre cei care abia acum și-au încheiat vacanța acasă au așteptat și peste o oră și jumătate să iasă din țară.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO