Avocatul lui Serban Huidu: "Masina a derapat pentru ca sistemul ABS s-a activat automat de trei ori"
Familiile victimelor accidentului provocat de Serban Huidu au declarat, joi, in instanta, ca pedeapsa de inchisoare cu suspendare este echivalenta cu achitarea, in timp ce avocatii lui Huidu au sustinut ca nu se poate aplica o pedeapsa cu executare.
Avocatii familiilor victimelor accidentului provocat de Huidu, care au solicitat joi, judecatorilor Curtii de Apel casarea sentintei Judecatoriei Brasov, care l-a condamnat pe Huidu la doi ani si sase luni cu suspendare si rejudecarea cauzei, au sustinut ca pedeapsa de inchisoare cu suspendare este echivalenta cu achitarea.
"Solicitam stabilirea unui cuantum mai ridicat al pedepsei. S-ar impune executarea efectiva a pedepsei, deoarece aceasta modalitate l-ar face pe Huidu sa constientizeze gravitatea faptei sale", a spus in fata instantei procurorul care instrumenteaza acest dosar.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De asemenea, Valentin Bodea, avocatul Ioanei Campean, fiica uneia dintre victime, a spus ca "pedeapsa de doi ani si sase luni cu suspendare echivaleaza cu achitarea, pentru ca nu simte rigorile legii decat in suflet, dar si acolo exista anumite dubii“.
Avocatul familiei Balog, Bucur Borcoman, a spus, la randul sau, ca inchisoarea cu suspendare "este ridicola“ si a cerut si el casarea sentintei si rejudecarea cauzei.
Huidu a venit la instanta in jurul orei 12.30 insotit de cei doi avocati ai sai. El nu a vrut sa faca nicio declaratie in fata judecatorilor, mentinandu-si declaratiile anterioare. Desi cauza sa a fost judecata abia la ora 16.30, Huidu nu a parasit sala de judecata in acest interval.
Avocatii acestuia au cerut respingerea recursului ca nefondat pe motiv ca "nu viteza cu care conducea Huidu a stat la baza producerii accidentului" si ca "nu se poate determina cauza pentru care a ajuns pe contrasens".
Unul dintre avocatii lui Serban Huidu a precizat ca viteza stabilita la 87 km/h cu care rula fostul realizator TV nu l-ar fi putut determina sa ajunga pe contrasens, ci ar fi trebuit sa aiba peste 102 km/h pentru aceasta.
Avocatii au mai subliniat ca, inainte de accident, computerul de bord al masinii lui Huidu a inregistrat faptul ca sistemul ABS, destinat sa previna blocarea rotilor la franare, a fost activat automat de trei sau patru ori, din cauza carosabilului alunecos, si ca acesta ar fi fost motivul pentru care i-a derapat masina.
La termenul de joi al procesului de la Curtea de Apel Brasov, unde a fost atacata cu recurs sentinta in cazul lui Serban Huidu, procurorii Parchetului Judecatoriei Brasov si avocatii familiilor victimelor au cerut o pedeapsa mai mare cu executare, considerand ca aceasta este singura modalitate prin care fostul realizator tv ar putea constientiza gravitatea faptei.
Instanta a ramas in pronuntare pentru 7 februarie.
In mai 2012, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 in zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.
In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. in 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora.
In 29 iunie 2012, Serban Huidu a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, iar familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor.
De asemenea, la sfarsitul anului trecut Judecatoria Brasov a decis ca familiile victimelor accidentului provocat de Huidu sa primeasca daune de 360.000 de euro.
Judecatoria Brasov a decis ca fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sa primeasca daune morale in valoare de 120.000 de euro si daune materiale de circa 1.900 de lei. De asemenea, pentru sotia lui Stefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro si materiale de 5.500 de lei reprezentand cheltuieli cu inmormantarea si 5.000 de euro reprezentand contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus in accident. Totodata, fiul lui Stefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale.
Potrivit minutei Judecatoriei Brasov, aceste daune in valoare totala de peste 360.000 de euro trebuie achitate de firma de asigurari Asigurare-Reasigurare Astra, unde Huidu avea contract de asigurare.