Serban Huidu nu s-a prezentat astazi la proces. Ce au declarat rudele victimelor in instanta

×
Codul embed a fost copiat

Magistratii Judecatoriei Brasov au audiat, marti, doi martori in dosarul privind daunele civile de peste 800.000 de euro solicitate fostei vedete TV Serban Huidu de catre urmasii victimelor accidentului provocat de acesta in urma cu un an.

Serban Huidu nu a fost prezent la instanta, el fiind reprezentat de avocatul sau, transmite corespondentul Mediafax. La termenul de marti au fost audiati doi martori din partea Ioanei Campean (28 de ani), fiica Magdei Draghici - una dintre cele trei victime ale accidentului provocat de Huidu in 16 octombrie 2011.

Cei doi martori, un prieten apropiat al Ioanei Campean si prietena cea mai buna a Magdei Draghici, au povestit ca Ioana a suferit foarte mult in urma pierderii mamei sale, care era singurul sprijin moral al acesteia, cele doua fiind foarte apropiate.

Cei doi au spus ca Ioana lucra in domeniul IT, in Bucuresti, insa a fost nevoita sa renunte la serviciul de acolo, dupa moartea mamei sale, pentru a se intoarce la Brasov si a administra firma acesteia, desi nu are experienta in domeniu.

De asemenea, martorii au spus ca Ioana Campean este foarte afectata de mediatizarea intensa a acestui caz, aducandu-i un prejudiciu de imagine atat ei, cat si firmei mamei sale.

Citește și
Serban Huidu
Reincepe procesul lui Serban Huidu. Ce suma ar putea fi obligat sa plateasca drept despagubiri
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Ioana a pierdut totul si mai ales sprijinul moral al mamei sale. Acum e tacuta tot timpul, desi era mereu o fire vesela. Si presa a avut un rol de a nu o lasa sa-si revina. Acum refuza sa citeasa ziarele sau sa se uite la TV de teama sa nu retraiasca trauma. Chiar si-a scos din grila programelor TV toate posturile romanesti", a spus prietena mamei sale in fata instantei.

Ioana Campean a solicitat daune morale si materiale de 400.000 de euro, iar sotia si fiul lui Stefan Lungu Balog s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand drept daune morale cate 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca si contravaloare a autoturismului distrus in acceident si cheltuieli de inmormantare de circa 6.000 de lei.

Cea de-a treia victima a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmasi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civila din partea acestuia. Tot la temenul de marti, avocatul societatii de asigurari a solicitat instantei efectuarea unui raport de expertiza privind valoara autoturismului Dacia Logan implicat in accident si care apartinea familiei Balog.

Avocatul a depus la dosar o lista cu anunturi de ultima ora de vanzare a unor autoturisme similare care se incadreaza intre sumele de 1.600 si 2.500 de euro. De asemenea, si avocatul familiei Balog a depus o lista similara, dar cu sume intre 4.300 si 4.700 de euro, precum si o expertiza a autoturismului respectiv, facuta cu putin timp inainte de accident, evaluat la suma de 5.000 de euro.

Judecatorul de caz a respins solicitarea pentru efectuarea unei expertize a autoturismului si a stabilit ca termen de pronuntare a sentintei data de 18 decembrie. In 29 iunie, Huidu a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.

Familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor, urmatorul termen fixat la Curtea de Apel Brasov fiind abia anul viitor, in 31 ianuarie. La jumatatea lunii mai, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

Cronologia cazului

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni.

Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane.

Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora. Judecatoria Brasov a ajuns la concluzia ca vina pentru producerea accidentului din 16 octombrie 2011 revine "in totalitate" fostei vedete TV Serban Huidu, deoarece acesta nu a ajuns pe contrasens in urma unui derapaj, ci pentru ca a pierdut din raza vizuala soseaua, intorcandu-se catre copiii sai aflati pe bancheta din spate.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului masina condusa de Huidu rula cu 87 de kilometri la ora, in conditiile in care limita de viteza era de 50 de kilometri la ora, si a intrat total pe contrasens.

"Huidu putea preveni producerea accidentului daca si-ar fi pastrat banda de circulatie. Starea de pericol s-a declansat in momentul in care Serban Huidu a patruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili daca putea sau nu sa evite producerea accidentului", sunt concluziile expertizei tehnice ale carei rezultate au fost transmise Parchetului in 23 martie.

Expertiza stabileste ca accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea masina condusa de Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens in timp ce soferul celeilalte masini implicate in accident, un Logan, nu a avut nicio vina, circula corect si n-a taiat curba, masina vedetei TV aparandu-i brusc in fata.

Conform expertizei, masina rula cu 40 de kilometri la ora. Dupa accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legisti au comunicat ulterior Parchetului Judecatoriei Brasov concluziile expertizei in cazul lui Huidu, care a relevat faptul ca acesta era apt sa conduca in 16 octombrie 2011 cand a produs accidentul rutier din Timisul de Sus.

In 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Serban Huidu a anuntat ca nu va mai prezenta emisiunea "Cronica Carcotasilor" de la Prima TV si ca se retrage din viata publica.

PRO TV NEWS te tine la curent cu toate evenimentele interne si externe aflate in curs de desfasurare. Vezi ce poti urmari ACUM.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Serban Huidu: “Traiesc in ultimele zile un santaj media de neimaginat. E jalnic si patetic
Serban Huidu: “Traiesc in ultimele zile un santaj media de neimaginat. E jalnic si patetic"

Dupa o pauza de mai bine de doua saptamani, Serban Huidu a scris din nou pe blogul sau, marturisind ca se simte hartuit si ca este gata sa se supuna oricarei hotarari a justitiei.

Reincepe procesul lui Serban Huidu. Ce suma ar putea fi obligat sa plateasca drept despagubiri
Reincepe procesul lui Serban Huidu. Ce suma ar putea fi obligat sa plateasca drept despagubiri

Serban Huidu, autorul unui accident mortal petrecut in urma cu un an pe DN1, este asteptat din nou in fata instantei.

Cazul Huidu: autoturismul Logan lovit de masina prezentatorului TV s-a rotit de doua ori in aer
Cazul Huidu: autoturismul Logan lovit de masina prezentatorului TV s-a rotit de doua ori in aer

Autoturismul Dacia Logan lovit de masina condusa de fostul realizator TV Serban Huidu s-a rotit de doua ori in aer, potrivit declaratiilor martorilor incluse in motivarea Judecatoriei Brasov.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.