A crezut că are în față victima unui accident și a dat alarma la 112. Ce era în realitate

Dată publicare: 09-04-2019 16:30
Dată actualizare: 09-04-2019 17:38


La doar câteva zile după ce reprezentanţii SMURD au atras atenţia că apelurile false sau nejustificate pot pune vieţi în pericol, o altă întâmplare din judeţul Olt arata cum echipajele sunt puse deseori pe drumuri nejustificat.

Un trecător a văzut un manechin de paie în mijlocul drumului şi, crezând că are în fata victima unui accident rutier, a dat alarma la 112.

Apelul la 112 a fost făcut de o persoană care a anunţat că în Piatra Olt s-ar fi petrecut un accident mortal. Un echipaj de la serviciul de ambulanţă, Paramedicii de la SMURD şi un echipaj de Poliţie au pornit în viteză spre locul indicat.

Pe şosea, salvatorii au găsit în schimb un manechin făcut din paie, îmbrăcat în pantaloni şi cu vesta reflectorizantă. O oră întreagă au pierdut echipajele cu această falsă solicitare.

Poliţiştii l-au căutat pe cel care a sunat la 112 şi au hotărât să nu îl amendeze. Omul le-a explicat că era convins că în faţa lui zace o persoană rănită. Nu şi-a dat seama despre ce este vorba, pentru că nu a avut curajul să mişte presupusa victima.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO