S-a urcat cu tractorul pe maşina de teren în care se aflau 5 oameni, în Iași


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 18:55
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 16:27
Categorie: Stiri actuale

Scandal monstru într-o comună din judeţul Iaşi. Două persoane au ajuns la spital, după ce un muncitor s-a urcat cu tractorul peste maşina de teren în care se aflau oamenii.

Scandalul a pornit de la o neînţelegere cu nişte contracte de arenda. După incident, victimele au făcut plângere la poliţie.

Incidentul a avut loc luni după amiază, pe un câmp din comuna Dobrovăţ. Una dintre cele două victime se afla într-o maşină de teren cu încă 5 săteni. Deodată s-au trezit că un tractor încalecă maşina. Oamenii s-au speriat teribil.

Petru Boboc, victimă: "Miercurea trecută am fost anunţat că sunt tractoare străine pe terenurile arate de mine, i-am scos afară... Luni dimineaţă am venit la primărie, ne-am dus cu oamenii care aveau terenuri acolo. Cum am ajuns acolo, era un tractor. S-a uitat în spate şi a accelerat și cu roata din faţă a trecut peste noi."

Totul a pornit în 2012 când oamenii au dat pământul în arenda unei firme din Vaslui. Contractele ar fi expirat, spun oamenii, în 2017 cu multe nemulţumiri.

Acum, actualul arendaş, care a ajuns în spital, a intrat în conflict cu o altă firmă.

Gheorghe Cozma, martor: "Ne hărţuiesc de o săptămână, de miercuri. Noi am arat terenul, nu mai avem nevoie de prestările lor. Cu mine n-au încheiat niciun contract. Când am ajuns acolo, a ambalat şi s-a urcat pe noi pe maşină şi eram 5 persoane în maşină. Maşina e praf. A început să râdă şoferul şi a zis să mai aducem o maşină, că se urcă şi pe aia."

"Este vorba de 670 de cetăţeni, proprietari ai terenurilor agricole, nemulţumiţi că nu şi-au primit arenda. Legat de incident, firma care prestează servicii... S-au dedat la acte de violenţă, s-au urcat cu tractorul pe una dintre maşini", explică primarul comunei.

Firma acuzată nu doreşte să comenteze situaţia. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Elevi puși să facă practică pe tractoare din 1960. Ce pățesc când vor să se angajeze
Preţul terenului agricol din România a ajuns la nivelul celui din vestul Europei
VIDEO PROTVPLUS.RO