6.000 de persoane in Cluj, 2.000 in Sibiu, 400 in Brasov. Romanii din toata tara au iesit din nou in strada ca sa protesteze
Romanii nu renunta la proteste si au iesit in strada pentru a opta seara la rand.
La Bucuresti, au iesit in strada peste 5.000 de persoane, in timp ce in restul oraselor au protestat peste 10.000.
Oamenii au scandat in principal "Hotii", "Jos Guvernul" si "Demisia".
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
In acest timp, la Cotroceni s-au adunat peste 2.000 de persoane, care au manifestat impotriva presedintelui Klaus Iohannis.
Sibiu: Peste 2.000 de protestari au cerut demisia Guvernului
Peste 2.000 de oameni s-au strans in doar jumatate de ora la marsul de protest care are loc in municipiul Sibiu, potrivit unor estimari oficiale si ale organizatorului.
Circa 300 de protestari au plecat initial din Piata Mare, pe pietonala din oras, prin fata sediului PSD, indreptandu-se spre doua mari bulevarde din oras.
Cu steaguri si vuvuzele, oamenii au cerut demisia Guvernului si au scandat "Uniti, salvam toata Romania!" sau "Nu plecam. rezistam". Protestarii au pancarte cu lozinci anti-PSD, dar si anti-ALDE.
Marti seara, protestatarii au parcurs un traseu mai scurt, unul din motive fiind conditiile meteo, a precizat pentru AGERPRES, Doru Apostol, organizatorul protestului. Temperatura este de plus doua grade, fiind foarte multa umezeala.
Acest protest este unul avizat de Primarie si Jandarmerie. in municipiul Sibiu, protestele sunt avizate zilnic, pana pe 15 februarie.
Brasov: Circa 400 de manifestanti au plecat in mars spre Piata Sfatului
Manifestantii impotriva Guvernului au plecat marti seara din fata Prefecturii, in jurul orei 20,00, in mars pe str. Republicii spre Piata Sfatului, unde protestul se va incheia in jurul orei 21,00.
Numarul protestatarilor a ajuns la aproximativ 400, numar mult redus fata de luni seara cand au fost prezente 1.000 de persoane, potrivit fortelor de ordine.
Oamenii spun ca vor continua sa iasa in strada in fiecare zi pana la sfarsitul saptamanii, cand se asteapta din nou o participare mult mai numeroasa.
"Demisia", "Jos Guvernul", "Nu plecam acasa pana nu demisioneaza Guvernul", "Hotii, Hotii", "Fara penali in Guvern si in Parlament", sunt o parte dintre scandarile participantilor la actiunea de protest.
Cluj: Cateva mii de manifestanti in Piata Unirii
Aproximativ 5.000-6.000 de persoane, potrivit fortelor de ordine, au revenit, la ora 21,15, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, dupa ce protestatarii au marsaluit prin zona centrala a orasului.
Pe parcursul marsului, ei au scandat lozinci antiguvernamentale si anti PSD.
Protestatarii au pornit in mars, in jurul orei 20,20, cand in Piata Unirii erau peste 1.000 de persoane.
Bihor: In jur de 50 de oradeni au solicitat demisia Guvernului si un pact anticoruptie
In jur de 50 de oradeni s-au adunat la protest in Piata Unirii marti seara, in a opta seara consecutiva, pe lapovita si ninsoare, ei solicitand in continuare demisia guvernului si un pact anti-coruptie, cu "limite de care sa nu se poata trece".
'Am venit sa continuam revendicarile pe care le-am avut si pana acum. Mesajul nostru este ca nu vrem si nu putem sa ne oprim, e nevoie sa continuam eforturile, pentru ca, in final, cei care au luat-o pe calea imposibila, de neacceptat, sa se opreasca. Astazi, presedintele Iohannis a precizat cumva care ar fi limitele si optiunile de mers inainte', a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Oegar, unul dintre organizatorii protestului.
In opinia sa, cea mai buna solutie ar fi alegerile anticipatele, insa a recunoscut ca ar fi mai dificil sa se forteze o astfel de posibilitate, atat de aproape de alegerile recente din decembrie.
'Insa intre anticipate si demisia unei persoane, exista nuante care se pot adopta. intreg guvernul sa-si dea demisia, iar PSD-ul sa se angajeze, desi nu putem avea incredere in ce spun, dar sa faca eforturi si sa puna oameni mai credibili si in acelasi timp sa existe un pact contra coruptiei, care sa stabileasca niste reguli si limite dincolo de care nu se poate trece. Acesta ar fi cel mai important lucru: sa fim siguri ca ceea ce s-a intamplat in saptamanile anterioare nu se va mai repeta', a precizat Adrian Oegar.
Bistrita-Nasaud: Mai putin de 100 de persoane participa la cea de-a opta seara de protest la Bistrita
Mai putin de 100 de persoane se aflau, in jurul orei 20,00, in fata institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, pentru a participa la cel de-al optulea protest organizat in municipiul resedinta de judet dupa emiterea OUG 13/2017.
Oamenii, adunati pe o ploaie marunta si rece, au afisat mesaje impotriva Guvernului si a liderului PSD Liviu Dragnea, iar in plus, ca noutate, cei mai multi dinte protestatari sunt persoane trecute de 45 de ani.
Pentru ziua de marti s-a incercat obtinerea unei autorizatii pentru mitingul programat sa inceapa in jurul orei 19,00, insa Primaria nu a dat aviz, spunand ca legea prevede ca o astfel de cerere sa fie depusa cu trei zile inainte de eveniment. Saptamana trecuta insa, protestatarii au obtinut pentru ziua de miercuri autorizatie de protest in aceeasi zi in care au depus cererea.
Constanta: Miting si mars de protest contra Guvernului si a PSD
Peste 150 de persoane au initiat, marti seara, in jurul orei 20,00, cel de-al optulea mars de protest pe bulevardele din centrul municipiului, pe o ceata rece si densa, dupa ce timp de aproape doua ore au manifestat pe platoul din fata Prefecturii Constanta, strigand lozinci impotriva PSD si reclamand demisia Guvernului, pe fondul modificarii Codurilor penale prin ordonanta de urgenta.
Manifestantii au strigat "Demisia!", "Hotii!", "Doua fire/ doua paie/ Dragnea du-te la parnaie", au fluierat cu vuvuzele si au agitat steaguri tricolore si pancarte inscriptionate cu mesaje precum: "Dinozaurii din politica sa plece si sa lase tinerii sa faca reforma!" sau "Vrem pe Dragnea avocat, sa ne scape de furat!".
Galati: Aproximativ 100 de persoane au protestat pe esplanada din fata Prefecturii
Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, marti seara, in jurul orei 21,00, pe esplanada de vizavi de Prefectura Galati pentru a protesta impotriva Guvernului Grindeanu.
Oamenii sunt in continuare nemultumiti si spun ca vor continua sa iasa in strada pana cand Guvernul va demisiona. Ei au scandat "Hotii", "Demisia" sau "in democratie, hotii stau la puscarie". Protestatarii spun ca desi a fost abrogata ordonanta privind Codurile Penale, ei nu mai au incredere in actualul Guvern.
"Trebuie sa fie gasit cineva vinovat pentru tot ceea ce s-a intamplat; nu este de ajuns ca a fost retrasa ordonanta. Astept demisia premierului si a ministrului Justitiei", a spus un protestatar.
Din cauza numarului redus de protestatari, dar si a vremii friguroase, cu burnita, organizatorii au renuntat la marsul pe arterele principale ale orasului.
In seara precedenta, la protest au participat 500 de oameni, iar maximul a fost atins vineri cand au fost in strada peste 7.000 de oameni.